Modričs atzīts par Pasaules kausa izcīņas labāko futbolistu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Krievijā aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā par turnīra labāko futbolistu svētdien tika nosaukts Horvātijas valstsvienības pussargs Luka Modričs.

Par Pasaules kausa ieguvējiem svētdien otro reizi vēsturē tika kronēti Francijas futbolisti, kuri finālā Maskavā ar 4:2 (2:1) pārspēja Horvātiju.

Pēc finālmača tika paziņoti arī turnīra labākie spēlētāji. Par labāko futbolistu tika nosaukts Modričs, būdams viens no komandas līderiem un bruģēdams tās ceļu pretī planētas meistarsacīkšu finālam. Līdz šim horvāti izšķirošajā mačā par kausu vēl nebija spēlējuši.

Mordičs šajā turnīrā bija Horvātijas izlases «motors», vienlīdz teicami spēlējot gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Čempionātā 7 aizvadītajos mačos viņš guva 2 vārtus un veica 1 rezultatīvu piespēli.

Par turnīra otro labāko spēlētāju atzina Beļģijas izlases uzbrūkošo pussargu Edenu Azāru, kurš guva 3 vārtus un izdarīja 2 rezultatīvas piespēles, palīdzot komandai izcīnīt 3. vietu.

Savukārt par čempionāta trešo labāko spēlētāju kļuva Pasaules kausa ieguvējas Francijas uzbrucējs Antuāns Grīzmans, kurš guva 4 vārtus un atzīmējās ar 2 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt par labāko jauno spēlētāju tika nosaukts Francijas izlases uzlecošā zvaigzne 19 gadus vecais Kilians Mbapē, kurš visu turnīra laiku demonstrēja ļoti aktīvu sniegumu. Viņš kopumā guva 4 vārtus, tostarp vienreiz bija precīzs arī finālā.

Mbapē kļuvis par otro spēlētāju vēsturē, kurš Pasaules kausa finālā guvis vārtus, būdams vēl tīņu vecumā (jaunāks par 20 gadiem). Iepriekš to bija paveicis tikai leģendārais Brazīlijas futbolists Pele, kuram tas izdevās 17 gadu vecumā 1958. gada Pasaules kausa finālā.

Tikmēr rezultatīvākā spēlētāja gods tiks Anglijas izlases uzbrukuma līderim Herijam Keinam, kurš šajā Pasaules kausā izcēlās ar 6 vārtu guvumiem, 3 reizes realizējot 11 metru soda sitienu.

Keins lielāko tiesu izcēlās grupu turnīrā, 5 no 6 vārtiem gūstot uzvarās pret vājākām pretiniecēm - 2:1 pret Tunisiju (2 vārti) un 6:1 pret Panamu (3 vārti). Vēl reizi viņš bija precīzs astotdaļfinālā pret Kolumbiju.

Par labāko turnīra vārtsargu kļuva beļģis Tibo Kurtuā, kurš 7 mačos atvairīja 27 sitienus, kas ir labākais rādītājs čempionātā. Tiesa, Meksikas izlases vārtsargs Giljermo Očoa atvairīja 24 sitienus 4 spēlēs.

Kurtuā atvairīja 81,8% pretinieku sitienu, kas ir otras labākais rādītājs starp vārtsargiem, kuri turnīrā aizvadīja vairāk par 1 spēli. Līderis šajā rādītājā ir Dānijas izlases vārtsargs Kaspers Šmeihels, kurš 4 mačos atvairīja 91,3% sitienu (kopā 21 «seivs»).

Tieši Beļģija sestdien ieguva Pasaules kausa trešo vietu, ar 2:0 pārspējot Angliju.

Līdz šim vienīgo reizi Francijas izlase Pasaules kausā bija triumfējusi 1998.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu