Dešāns: Finālā neparādījām lielisku sniegumu, tomēr iesitām četrus vārtus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Francijas futbola izlase bija pelnījusi triumfēt Pasaules kausa izcīņā, uzskata šīs komandas galvenais treneris Didjē Dešāns.

Par Pasaules kausa ieguvējiem svētdien otro reizi vēsturē tika kronēti Francijas futbolisti, kuri finālā Maskavā ar 4:2 (2:1) pārspēja Horvātiju.

«Tā ir jauna komanda, kas tagad ir pasaules virsotnē. Dažiem Pasaules kausa ieguvējiem ir tikai 19 gadu,» pēc uzvaras Pasaules kausā teica Dešāns, kurš 1998.gadā bija Francijas valstsvienības kapteinis, kad tā kļuva par planētas čempioni.

Līdz ar to 49 gadus vecais Dešāns aiz brazīlieša Māriu Zagālu un vācieša Franca Bekenbauera kļuvis par trešo cilvēku vēsturē, kurš Pasaules kausu ieguvis gan kā futbolists, gan kā treneris.

«Uzvara šajā Pasaules kausā nav par mani, bet gan par spēlētājiem, kuri to paveica,» uzsvēra Dešāns. «Mēs bijām pelnījuši uzvarēt.»

«Finālā neparādījām lielisku sniegumu, tomēr mēs parādījām savu mentālo kvalitāti, un tik un tā iesitām četrus vārtus. Šo 55 dienu laikā mēs esam paveikuši lielu darbu. Esam lepni būt franči,» emocionāls bija treneris.

Dešāns nenoliedza, ka pirms diviem gadiem zaudēt Eiropas čempionāta finālā pret Portugāli bijis ļoti smagi.

«Šis zaudējums mums daudz ko iemācīja. Mēs daudz strādājām, un arī tad pa ceļam gadījās kādas bedres,» izteicās Dešāns.

Tikmēr Horvātijas valstsvienība Pasaules kausa finālā bija iekļuvusi pirmo reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu