Uldriķis «Sion» debitē ar rezultatīvu piespēli uzvarā pret slaveno Milānas «Inter»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas talantīgais futbolists Roberts Uldriķis trešdien ar rezultatīvu piespēli debitēja sava jaunā kluba «Sion» rindās, aizvadot 45 minūtes pārbaudes mačā pret slaveno Itālijas komandu Milānas «Inter».

«Sion» šajā spēlē izcīnīja uzvaru ar 2:0 (1:0).

Uldriķis spēlē iesaistījās mača otrajā puslaikā, kad «Sion» izpildīja uzreiz deviņas maiņas un tobrīd jau bija vadībā ar 1:0. Neilgi pēc tam viņš izpildīja pirmo sitienu pa pretinieku vārtiem, kas gan nebija bīstams.

Mača turpinājumā Uldriķis vienā no epizodēm izprovocēja sodu par labu savai komandai un 65.minūtē vēlreiz uzbruka pretinieku vārtiem, taču bez rezultātiem. Mača 70.minūtē Uldriķis padeva īsu piespēli brazīlietim Baltazāram, kurš ar pirmo pieskārienu raidīja bumbu tīklā.

Nedaudz vēlāk Uldriķis veica izrāvienu un pietuvojās soda laukumam, taču pie tā robežas pret viņu tika pārkāpts noteikums. «Sion» gan neizmantoja iespēju realizēt labu izdevību.

Spēles turpinājumā rezultāts nemainījās, Šveices klubam izcīnot uzvaru. Uldriķis šajā spēlē debitēja savas jaunās komandas sastāvā, atdodot rezultatīvu piespēli.

20 gadus vecais Uldriķis otrdien oficiāli pievienojās «Sion» klubam, tādējādi atstājot «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas līdervienību RFS. Latvietis ar Šveices klubu noslēdzis līgumu uz četriem gadiem.

Lai arī uzbrucējs nebija stabils rīdzinieku pamatsastāva spēlētājs, viņš šosezon pamanījās gūt septiņus vārtus, izpelnīdamies interesi no citiem klubiem.

Uldriķis RFS komandu pārstāvēja pusotru sezonu, bet pirms tam viņš divus gadus nospēlēja «Metta»/«Latvijas Universitāte» vienībā.

Uzbrucējs Latvijas izlasē bijis laukumā sešās spēlēs un guvis vienus vārtus. Tāpat viņš pārstāvējis Latvijas jaunatnes izlases.

«Sion» divas reizes kļuvusi par Šveices čempioni un 15 reizes triumfējusi valsts kausa izcīņā. Divas reizes Šveices kausa izcīņā «Sion» uzvarēja ar Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina palīdzību. Vaņins Sjonas komandu pārstāvēja no 2009. līdz 2016. gadam.

«Sion» aizvadītajā sezonā Šveices čempionātā ieņēma sesto vietu, tādējādi nākamajā sezonā tai Eirokausi ies secen.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu