Vācijas - Brazīlijas mačā noskaidros pirmo PK finālistu (42)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien Brazīlijā noskaidrosies pirmais Pasaules kausa (PK) finālists, pusfināla mačā tiekoties prestižo sacensību rīkotājiem ar Vācijas nacionālo futbola komandu. Mačs sāksies pl. 23 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Vācijas izlase ir pirmā komanda, kas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā četras reizes pēc kārtas spējusi iekļūt četru labāko vienību skaitā jeb pusfinālā.

Abu komandu izredzes sasniegt finālu tiek vērtētas līdzvērtīgi.

Brazīlijas izlasei šajā mačā nevarēs palīdzēt uzbrukuma līderis Neimars, kas ceturtdaļfinālā pret Kolumbiju iedzīvojās smagā muguras savainojumā. Tāpat būs jāiztiek bez diskvalificētā komandas kapteiņa Tjagu Silvas.

«Vienmēr ir labāk, ja pretinieku komandas rindas ir spēcīgākajā sastāvā,» turnīra oficiālajā mājas lapā citēts Vācijas izlases pussargs Bastians Šveinšteigers.

«Neimara savainojums Brazīlijas izlasi saliedēs, un tā gribēs uzbrucējam pasniegt uzvaru.»

Šveinšteigers izteicies, ka Luiša Felipes Skolari vadītā valstsvienība bez Neimara būs pavisam cita komanda un tās spēles stils būs savādāks nekā līdz šim.

Vācija ar Brazīliju Pasaules kausa izcīņas turnīrā tiksies otro reizi. Pirmā šo komandu tikšanās notika 2002. gadā, kad turnīrs risinājās Dienvidkorejā un Japānā. Toreiz sacensību finālā ar 2:0 triumfēja Brazīlija.

Kādreizējais Vācijas izlases kapteinis Lotārs Mateuss uzskata, ka brazīlieši spēlē pārāk daudz balstās uz emocijām. «Vācijas izlases spēlētāji ir pieraduši spēlēt lielos stadionos, daudz līdzjutēju klātbūtnē. Bundeslīgā lielākā daļa spēļu notiek tādos apstākļos,» viņš citēts FIFA mājas lapā. «Brazīlijas izlases spēle pārāk daudz pakļauta emocijām. Futbolisti nereti tās nekontrolē.»

«Mēs visi zinām, cik stipra ir Brazīlijas komanda. Brazīlieši jau no paša sākuma skaitās vieni no galvenajiem favorītiem,» vācu medijos citēts Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs. «Mēs izstrādāsim labu plānu un gatavojamies īstai cīņai. Žēl, ka pretinieki spēlēs bez diviem saviem līderiem, bet viņus ir ar ko aizstāt.»

Ceturtdaļfinālā Brazīlijas futbolisti ar rezultātu 2:1 pieveica Kolumbiju, kamēr Vācija 1:0 pārspēja Franciju.

Otrajā pusfināla pārī trešdien Argentīna spēkiem mērosies ar Nīderlandi.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu