Policija aiztur firmas direktoru par PK biļešu nelikumīgu pārdošanu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas policija pirmdien aizturēja Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) partnerfirmas «Match Hospitality» direktoru Reju Velanu, apsūdzot viņu tīkla vadīšanā, kas nelikumīgi pārdevis Pasaules kausa futbolā spēļu biļetes.

64 gadus vecais Lielbritānijas pilsonis Velans tika aizturēts Riodežaneiro luksusa viesnīcā «Copacabana Palace Hotel» dažas dienas pēc tam, kad policija sagrāva šo biļešu tirdzniecības tīklu un aizturēja 11 cilvēkus Riodežaneiro un Sanpaulu. Velana viesnīcas istabā policija atrada apmēram 100 biļešu.

Tīkla dalībnieki tiek apsūdzēti biļešu nelikumīgā tālākpārdošanā, no kurām dažas sākotnēji bija paredzētas spēlētājiem. Policija paziņoja, ka tīkls šādi ieguvis pat 90 miljonus ASV dolāru (66 miljonus eiro) no katra turnīra un var būt darbojies četros Pasaules kausa turnīros, tostarp 2002.gada turnīrā Japānā un Dienvidkorejā.

Varas iestādes uzskata, ka dažas no šīm biļetēm pārdotas ārvalstu tūristiem.

Lietas vadošais izmeklētājs Fabio Baruke paziņoja, ka Velans tiek apsūdzēts par biļešu izplatīšanas atvieglošanu to nelikumīgai pārdošanai un par noziedzīgu sazvērestību. Ja Velanu atzīs par vainīgu, viņam var draudēt cietumsods līdz četriem gadiem.

Starp «Match Hospitality» akcionāriem ir Šveicē bāzētā firma «Infront Sports and Media», kuras vadītājs Filips Blaters ir FIFA prezidenta Zepa Blatera brāļadēls.

Par nelikumīgās biļešu tirdzniecības organizēšanu sākumā tika turēts aizdomās alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mohamadu Lamins Fofana, kurš ir starp 11 pagājušonedēļ aizturētajiem. Vēlāk policija sāka turēt aizdomās cilvēku no «Match Hospitality», kas ir oficiālā aģentūra Pasaules kausa biļešu pārdošanai.

Policija ir pārtvērusi 900 telefona sarunas starp Velanu un Fofanu šā turnīra laikā. Velans nodevis Fofanam VIP biļetes, kas sākotnēji bija paredzētas sponsoriem, nevalstiskām organizācijām un spēlētāju radiniekiem, un Fofana tās nelikumīgi pārdevis ar tūrisma firmu un futbola kontaktpersonu palīdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu