Argentīna Neatkarības dienā 1/2 finālā tiekas ar Nīderlandi (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otro finālistu šodien Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā Brazīlijā noskaidros Argentīnas un Nīderlandes futbola valstsvienības, «Corinthians» stadionā (62601 ietilpība) tiekoties pusfināla mačā. Spēles sākums plkst. 23 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē rādīs LTV7 kanālā.

Līdz šim abu komandu ceļi krustojušies 8 reizes, no kurām četrās spēlēs panākumu guvusi Nīderlande, trīs mači noslēgušies neizšķirti un vienu uzvaru svinējusi Argentīnas izlase.

Nīderlandes izlasei šajā mačā varēs palīdzēt pussargs Naidžels de Jongs, kurš astotdaļfināla mačā ar Meksiku iedzīvojās savainojumā. Vai viņš dosies laukumā, tas paliks treneru korpusa ziņā.

Tikmēr Argentīnas komandai nāksies iztikt bez savainotā pussarga Anhela di Marijas, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Beļģiju (1:0) traumēja kreisās kājas muskuli.

«Šodien mēs esam komanda vairāk nekā jebkad iepriekš,» izdevumā «The Independent» citēts viens no Argentīnas komandas līderiem Lionels Mesi, kurš līdz šim turnīrā guvis četrus vārtus.

Nīderlandes valstsvienības uzbrucējs Robins van Persijs izteicies, ka izlasē valda ļoti pozitīva gaisotne un komanda ir gatava cīņai. «Esmu daļa no komandas, un nevajag mani nodalīt no citiem. Komandā ir 23 spēlētāji, un mums ir lieliska atmosfēra. Ne par ko nevaru sūdzēties,» FIFA mājas lapā citēts van Persijs.

Viens no holandiešu uzbrūkošajiem pussargiem Arjēns Robens norādījis, ka Mesi nav vienīgais bīstamais spēlētājs pretinieku rindās. Uz Mesi neitralizēšanu jākoncentrējas īpaši, taču nedrīkst aizmirst arī par pārējiem spēlētājiem.

Interesanti, ka tieši šodien, 9. jūlijā, ir Argentīnas valsts Neatkarības diena.

«Pusfināls bija fantastisks. Mēs zinām, kā ir zaudēt Pasaules kausa izcīņas finālā,» FIFA mājas lapā izteicies Nīderlandes izlases spēlētājs Dirks Kuits. «Mums patīk uzvarēt. Argentīna ir pasaules klases komanda, un tā ir nopelnījusi vietu pusfinālā. Vēlamies pierādīt sevi pret labākajiem, ne tikai pierādīt, bet arī uzvarēt. Tāpēc mēs esam šeit.»

Nīderlande pirms četriem gadiem spēlēja finālā, ar rezultātu 0:1 piekāpjoties vienai no šā turnīra neveiksminiecēm Spānijai. Savukārt Argentīnas komanda pēdējo reizi finālā iekļuva 1990. gadā, kad 0:1 atzina Rietumvācijas pārākumu.

Finālā Argentīnas - Nīderlandes dueļa spēcīgākais tiksies ar Vācijas komandu, kas otrdien pusfinālā 7:1 sagrāva mājinieci Brazīliju.

Mazais fināls risināsies sestdien, bet finālmačs notiks dienu vēlāk, kad kļūs zināms 2014. gada Pasaules kausa ieguvējs.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu