Kodēju Suaresu par 95 miljoniem nopērk «Barcelona» (18)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas klubs «Barcelona» no Anglijas premjerlīgas komandas «Liverpool» iegādājies Urugvajas uzbrucēju Luisu Suaresu, vēsta «Theguardian.com».

«Barcelona» par 27 gadus veco Suaresu, kurš par košanu Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā tika diskvalificēts uz četriem mēnešiem, «Liverpool» samaksāja 95 miljoniem eiro.

Tiek ziņots, ka Suaress ar slaveno Spānijas komandu parakstījis vienošanos uz piecām sezonām.

» «Liverpool» apstiprina Suaresa pievienošanos «Barcelona«. Spēlētājam ir dotas visas tiesības veikt nepieciešamās formalitātes, lai veiktu pāreju,» teikts Anglijas kluba paziņojumā.

Suaress pēc iekošanas Itālijas izlases aizsargam Džordžo Kjelīni pašlaik Brazīlijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra spēlē uz četriem mēnešiem tika diskvalificēts no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm, kā arī izpelnījās deviņu maču diskvalifikāciju nacionālajā izlasē.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sods neattiecas uz transfēru darījumiem, kas ļauj urugvajietim mainīt klubu, tomēr viņam šajā laikā būs aizliegts trenēties ar «Barcelona» komandu.

Suaresam ir tiesības ar diskvalifikācijas apelāciju vērsties Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS).

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais Suaress tika atzīts par Anglijas gada labāko spēlētāju Anglijas Futbola žurnālistu asociācijas (FWA) un Anglijas Profesionālo futbolistu asociācijas (PFA) vērtējumā. Suaress 33 premjerlīgas spēlē guvis 31 vārtus, būdams turnīra rezultatīvākais spēlētājs. Zīmīgi, ka sezonas sākumā viņam nācās izlaist vairākas spēles, jo vēl joprojām bija spēkā diskvalifikācija, ko viņam iepriekš piesprieda par iekošanu Londonas «Chelsea» aizsargam Broņislavam Ivanovičam.

«Liverpool» komandā uzbrucējs spēlēja kopš 2011.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja Nīderlandes klubu Amsterdamas «Ajax».

Urugvajas izlasē Suaress 78 spēlēs izcēlies ar 40 precīziem sitieniem.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu