Vācijas prese sajūsminās par izlases triumfu PK finālturnīrā (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas preses izdevumi pirmdienas rītā ar sajūsmu vēstīja par futbola valstsvienības triumfu Pasaules kausa (PK) finālturnīrā Brazīlijā, aprakstot komandas gūto panākumu pār Argentīnu.

Konservatīvā izdevuma «Die Welt» pirmo vāku rotāja virsraksts «Tā ir taisnība», kur katrs vārds bija kādā no Vācijas karoga krāsām. «Kas par spēli, kas par cīņu, kas par drāmu!» priecājās laikraksts.

Vācijā populārais tabloīds «Bild» savukārt uz sava vāka publicēja cīņas vienīgo vārtu guvēja Mario Gēces fotogrāfiju, spēles iznākumu 1:0 un virsrakstu «Pasaules čempioni». Komandas sniegums visos sīkumos laikrakstā tika izanalizēts nākamajās 16 lapās, kur Gēce tika nodēvēts par «futbola Dievu».

«Bild» uzsvēra arī komandas galvenā trenera Joahima Lēva nozīmi panākumā. «Paldies tev, Jogi [Joahima iesauka Vācijā]. Koncentrējies visa turnīra gaitā. Viņš ir kluss pēc lielām uzvarām, viņš ir savaldīgs pēc smagiem mačiem,» treneri slavēja žurnālisti.

«Paldies jums, puiši. Jūs esat labākie, bet mēs esam bezgala laimīgi,» šāds virsraksts rotāja lielu bildi pa divām lapaspusēm, kurā bija redzams, kā Bastians Šveinšteigers virs galvas paceļ Pasaules kausu.

«Frankfurter Allgemeine Zeitung» uzsvēra, ka pirmo reizi komanda no Eiropas uzvarējusi Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinās Amerikā, uzsverot, ka Vācija bijusi turnīra labākā komanda, kura pelnīti izcīnījusi galveno balvu.

Laikraksts «Neue Osnabruecker Zeitung» vēstot par triumfu, prognozēja, ka valstī gaidāmas pamatīgas vairāku dienu garas svinības.

Jau ziņots, ka Vācija svētdien kļuva par četrkārtēju PK uzvarētāju, finālā ar 1:0 papildlaikā pārspējot Argentīnu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu