Brazīlijā notiesā 23 Pasaules kausa futbolā protestētājus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro tiesa ar ieslodzījumu sodījusi 23 personas, kas pārkāpušas likumu pret valstī notikušā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā vērstās protestu akcijās.

Personas protestos izcēlušās ar vardarbīgu rīcību, tāpēc sākotnēji tikušas aizturētas. Starp tagad ieslodzītajām personām ir arī aktīvisti, kas piedalījušies protestos pirms turnīra finālspēles starp Vāciju un Argentīnu.

Tiesa par labu ieslodzījumam lēmusi, pamatojoties uz personu radītajiem draudiem pārējai sabiedrībai.

Divas no ieslodzītajām personām tiek uzskatītas par atbildīgām vietējā televīzijas operatora nāvē, kurš dzīvību zaudēja pēc tam, kad viņam trāpīja ar petardi.

Pirms turnīra finālspēles Riodežaneiro vietējā policija lika lietā asaru gāzi un skaņas granātas, lai nomierinātu 300 cilvēku kuplu protestētāju pūli, kas centās doties «Maracana» stadiona virzienā.

Brazīlijas sabiedrība ilglaicīgi protestēja pret Pasaules kausa izcīņas finālturnīra norisi valstī, paužot, ka lielie finansiālie resursi tā vietā bija jāiegulda labklājības veicināšanā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu