Otavas "Senators" ceturtdien iesniegs bankrota pieteikumu . (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" ceturtdien paziņos par bankrotu, informē Kanādas laikraksts "Ottawa Sun". Tūlīt pēc tam NHL sniegs materiālu palīdzību Kanādas galvaspilsētas klubam, lai tas sekmīgi varētu pabeigt šo sezonu.

Eksperti uzskata, ka reālākais kluba saglabāšanas variants ir tā pārdošana. Pieļauj iespēju, ka kopā ar "Senators" varētu pārdot arī sporta halli "Corel Center", kur Otavas klubs aizvada mājas spēles. Kopējie kluba parādi, ieskaitot halles parādus, pārsniedz 350 miljonus ASV dolāru. Pagājušajā nedēļā "Senators" īpašnieks Rods Braidens iepazīstināja NHL vadību ar krīzes pārvarēšanas plānu, taču tā īstenošana netika uzsākta, jo viens no potenciālajiem investoriem atteicās no sadarbības. Šajā variantā bija ieplānots Otavas klubu pārdot par 234 miljoniem ASV dolāru, no kuriem 42 miljoni tiktu novirzīti svarīgāko parādu, ieskaitot hokejistu algas, dzēšanai. Kamēr klubs oficiāli nebūs iesniedzis bankrota pieteikumu, NHL vadība ir atteikusies komentēt situāciju. "Senators" pēdējos mēnešos ir radušās lielas finansiālas grūtības. Janvāra sākumā, kad klubam neizdevās piesaistīt līdzekļus situācijas uzlabošanai, komanda arī neizmaksāja spēlētājiem algas. "Senators" parādi sasnieguši jau 160 miljonus dolāru (94,6 miljoni latu), bet galvenajam kreditoram - NHL - klubs nav samaksājis 14,3 miljonus. Kopējais parāds, ieskaitot arēnu "Corel Centre", pārsniedz 350 miljonus dolāru. Pēdējo 29 gadu laikā Amerikā visās četrās spēcīgākajās sporta līgās - beisbola, hokeja, basketbola un amerikāņu futbola - ir bijuši tikai divi gadījumi, kad klubs iesniedzis bankrota pieteikumu. Abas reizes - 1974. un 1998.gadā - par bankrotējušu tika atzīta NHL komanda Pitsburgas "Penguins". Otrajā reizē, kad "Penguins" radās finansiālas problēmas, Pitsburgas komandu nopirka leģendārais hokejists Mario Lemjē, kurš NHL joprojām spēlē šīs komandas sastāvā. Aizsardzība no kreditoriem ļauj kompānijai turpināt darbu un neļauj kreditoriem pārņemt komandas aktīvus. Tā arīdzan dod laiku kompānijai vienoties ar kreditoriem un izstrādāt ilgtermiņa biznesa plānu, kas var izraisīt "Senators" un viņu "Corel Centre" pārdošanu. Kanādas Kompāniju kreditoru vienošanās likums, kas līdzīgs 11.sadaļas bankrota aizsardzībai ASV, kompānijai dod aizsardzību no kreditoriem parasti 30 dienu sākotnējam periodam, kuru tiesnesis var pagarināt, ja panākts progress ceļā uz pārstrukturēšanu. Tomēr tiesnesis var pieņemt attiecīgu lēmumu, ja kompānijas pārdošana ir pašas kompānijas un tās kreditoru interesēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu