Rīgas Lauvas: pa vienai ripai Brodēram un Hašekam (51)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Rīgas Sporta pilī Latvijas čempioni "Rīga 2000" godam aizvadīja hokeja spēli ar Pasaules zvaigžņu komandu. Pēc sīvas un aizraujošas spēkošanās vēsturiskā tikšanās noslēdzās ar slaveno un titulēto pretinieku uzvaru.

Pa vieniem vārtiem mājinieku labā gūstot Renāram Undelim un Mārtiņam Cipulim, visā mačā rīdzinieki tomēr atzina Pasaules zvaigžņu parākumu ar 2:4. Lai arī vecās labās Sporta pils tribīnēs palika brīvas vietas, kuras aicināt aicināja hokeja fanus un šīs spēles lietpratējus, atmosfēra bija lieliska, ko vairoja gan gaidāmā notikuma vienreizīgums, gan ievērojami uzlabotais apgaismojums, gan lielais ekrāns pie griestiem, gan cerība, ka būs hokejs ar lielo burtu.

Martins Brodērs vienos vārtos, Oļegs Romaško - otros un Dominiks Hašeks (att.) aiz apmales uz Sporta pils rezervistu soliņa. Situācija - vairāk nekā amizanta, bet šoreiz tā bija realitāte. Vēsturiskā tikšanās varēja sākties. Un to, ka šī nebūs klasiska zvaigžņu spēle ar pieklājīgu slidināšanos, aizsardzību cauru kā siets un rezultātu, kas rakstāms divciparu skaitļiem, jau vienā no pirmajām cīņas epizodēm apliecināja albāņu kauslis Tajs Domi, diezgan parupji nospēlējot pie apmales. Spēles tempu sākumā kurināja laukuma saimnieki, kamēr Pasaules zvaigznes demonstrēja precīzākas piespēles un veiksmīgākus taktiskos risinājumus. Piektajā minūtē pēc Pasaules zvaigžņu komandas uzbrukuma Romaško atvairītā ripa trāpīja pa vārtu stabiņu. Jau pēc divām minūtēm lieliska izdevība atklāt spēles rezultātu radās rīdziniekiem, kad pēc Reja Vitnija un Roba Bleika noraidījumiem minūti un 50 sekundes mājiniekiem bija divu vīru skaitliskais vairākums. Tas tomēr palika nerealizēts, taču arī Pasaules zvaigznes nespēja izmantot Alekseja Hromčenkova noraidījumu. Galvenie notikumi sākās tikai pirmās trešdaļas izskaņā, kad savu meistarību spoži apliecināja arī Romaško.
Vispirms Glens Mjurejs meta garām no vārtu priekšas, bet mirkli vēlāk pēc ātras kombinācijas krievs Sergejs Fjodorovs (att.) no diviem metriem raidīja ripu vārtu apakšējā stūrī, taču Romaško reakcija bija vienkārši fantastiska! (Fjodorovs pat atzinīgi uzsita pa Romaško ķiveri.) Tomēr rezultāts tika atklāts vēl pirmajā periodā, kad 19. minūtē pēc Bereta Džekmena metiena ripa spēlētāju burzmā mainīja virzienu un ielidoja Romaško cietoksnī. 0:1.
Otrais periods izrādījās šā vakara aizraujošākā daļa, un epizode, kas visspilgtāk iespiedīsies atmiņā, notika 8. minūtē, kad pēc lieliskas Renāra Valtera piespēles Renārs Undelis (att.), izturējis īsu pauzi Martina Brodēra vārtu priekšā, raidīja ripu tīklā, panākot izlīdzinājumu 1:1.
Ko tur vēl piebilst - vai var vēl būt kas labāks, kā tieši savā 20. dzimšanas dienā pārspēt trīskārtējo Stenlija kausa ieguvēju Martinu Brodēru (att. pa labi). Tieši otrā perioda vidū abās komandās vienlaicīgi notika vārtsargu maiņas un, tribīnēm gavilējot, mājinieku vārtos stājās talsenieks Mārtiņš Raitums, bet Zvaigžņu cietoksnī - olimpiskais, pasaules un Stenlija kausa čempions, leģendārais čehs Dominiks Hašeks. Jau pēc piecām minūtēm Raitumam bija pirmais lielais pārbaudījums, kad 15. minūtē pasaules zvaigznes savērpa varenu uzbrukumu virpuli un kādā no epizodēm vārtu priekšā Detroitas "Red Wings" uzbrucējam Krisam Dreiperam tomēr izdevās iedabūt ripu vārtos 1:2. Nepagāja ne pusminūte, kad no sešiem metriem ar negaidītu metienu vārtu augšējā stūrī Raitumu pārsteidza arī Fjodorovs, palielinot ciemiņu pārsvaru līdz 3:1.
Gods kam gods, rīdzinieki nenokāra galvu un uz karstām pēdām metās atspēlēties, kas arī izdevās jau perioda 16. minūtē, kad pēc Vadima Romanovska un Arta Ābola piespēlēm vārtus guva Mārtiņš Cipulis (att. pa kreisi). 2:3, ar tādu rezultātu arī noslēdzās otrais periods, bet trešajā savu meistarību vairāk dabūja demonstrēt Raitums, jo, lai arī neliels, pārsvars bija Pasaules zvaigznēm.
Galvenokārt ar daudz precīzākām piespēlēm visi it kā nesteidzīgi, tomēr bieži nonāca labās metiena pozīcijās, bet visi mēģinājumi atdūrās pret brīžiem fantastiski spēlējošo Mārtiņu Raitumu (att.). Cerības uz labvēlīgu spēles rezultātu samazinājās 14. minūtē, kad Reds Voriners atkal palielināja Pasaules zvaigžņu pārsvaru 4:2, kas beigu beigās arī bija šīs vēsturiskās hokeja cīņas galarezultāts. Savu solījumu zvaigznes turēja - uzvarēja savas Pasaules turnejas atklāšanas spēlē. Solījumu pildīja arī Latvijas čempioni - cīnījās godam līdz pēdējai sekundei, un īpašs prieks par abiem gūtajiem vārtiem un abiem Latvijas komandas vārtsargiem. Par labākajiem spēlētājiem šajā mačā atzina Luku Robitailu no Pasaules zvaigznēm un Mārtiņu Cipuli no "Rīga 2000". Izrāde beigusies, atmiņas paliek! Pasaules zvaigžņu komandas sastāvs: vārtsargi Martins Brodērs un Dominiks Hašeks, aizsargi Robs Bleiks, Džons Maikls Lills, Robins Regers, Rets Voriners, Šons O''Donels, Berets Džekmens, uzbrucēji Ensons Kārters, Aleksandrs Daigls, Tajs Domi, Sergejs Fjodorovs, Glens Mjurejs, Lūks Robitails, Rejs Vitnijs, Kriss Dreipers un Tonijs Amonte. "Rīga 2000" sastāvs: vārtsargi Oļegs Romaško un Mārtiņš Raitums, aizsargi Kārlis Skrastiņš, Ronalds Ozoliņš, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Normunds Sējējs, Aleksejs Deņisovs, Iļja Demidovs, Mārtiņš Mednis, Renārs Valters, Kristaps Sotnieks, uzbrucēji Artis Ābols, Aleksejs Hromčenkovs, Mārtiņš Cipulis, Edgars Žaltkovskis, Jānis Sprukts, Ģirts Ankipāns, Andrejs Smirnovs, Vitālijs Galuzo, Vadims Romanovskis, Aldis Āboliņš, Sergejs Seņins, Edgars Brancis, Guntis Džeriņš, Renārs Undelis, Toms Zeltiņš, Jānis Leitāns, Vadims Virjasovs.

Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu