Pret Norvēģiju ar Mārtiņu Karsumu (121)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bruins.com

Pasaules hokeja čempionāta augstākajā divīzijā otrā posma otrās kārtas spēlē šodien Latvijas hokeja izlase tiekas ar Norvēģijas valstsvienību. Spēle sāksies pulksten 18.30 pēc Latvijas laika un to tiešraidē varēs vērot TV3 kanālā.

Jau ziņots, ka pirmā posma cīņā Latvijas izlase B apakšgrupā izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus, ieņemot trešo pozīciju. Latvija sākotnēji ar 0:4 zaudēja ASV izlasei, pēc tam ar 0:7 atzina Kanādas pārākumu, bet ar 3:0 pieveica Slovēniju.

Savukārt otrā posma pirmajā mačā Latvija ar 1:2 atzina Somijas pārākumu.

Savukārt Norvēģijas izlase C grupas turnīrā sākotnēji ar 1:5 piekāpās Slovākijai, pēc tam ar 2:3 tikai pagarinājumā piekāpās Somijai un ar 3:2 pieveica Vāciju. Savukārt otrā posma pirmajā cīņā norvēģi sīvā cīņā ar 1:2 piekāpās Kanādai.

Otrā posma pēdējā spēlē Latvijas hokejisti naktī uz otrdienu plkst.2.15 - ar Vāciju.

Latvija ar Norvēģiju pasaules čempionātos savstarpēji ir aizvadījušas četras spēles, kurās visās uzvarējusi Latvija, ar kopējo vārtu attiecību 20:6.

Mārtiņš Karsums.
Mārtiņš Karsums. Foto: bruins.com

Šajā mačā Latvijas izlases sastāvā visticamāk debitēs Mārtiņš Karsums, kurš ieradies no Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Providensas "Bruins". Karsums līdz šim pieaugušo izlasē vēl nav spēlējis. Tiek prognozēts, ka viņš sastāvā nomainīs Aleksandru Macijevski, kurš tika pieteikts čempionātam tikai pirms otrā posma, kad nomainīja Viktoru Bļinovu.

E grupā cīnās Šveice, Krievija, Čehija, Zviedrija, Baltkrievija un Dānija.

Četras labākās komandas no šīm divām grupām iekļūs ceturtdaļfinālā. 14. maijā astoņas spēcīgākās komandas tiksies ceturtdaļfināla spēlēs, bet 16. maijā tiks aizvadīti pusfināla mači. Dienu vēlāk būs spēle par trešo vietu, bet finālmačs notiks 18.maijā plkst.21.00 pēc Latvijas laika.

Latvijas valstsvienības sastāvs:

Vārtsargi: Sergejs Naumovs ("Gomeļ", Baltkrievija), Edgars Masaļskis (Žlobinas "Metalurg", Baltkrievija), Dmitrijs Žabotinskis ("Liepājas Metalurgs").

Aizsargi: Rodrigo Laviņš ("Sodertalje", Zviedrija), Arvīds Reķis (Ausburgas "Panthers", Vācija), Agris Saviels (Odenses "Bulldogs", Dānija), Gunits Galviņš ("Alba Volan", Ungārija), Aleksandrs Jerofejevs (Prāgas "Sparta", Čehija), Jēkabs Rēdlihs ("HC Plzen", Čehija), Krišjānis Rēdlihs (Hamburgas "Freezers", Vācija), Georgijs Pujacs (Toljati "Lada", Krievija).

Uzbrucēji: Jānis Sprukts (Raumas "Lukko", Somija), Juris Štāls ("Rīga 2000"), Viktors Bļinovs ("Gomeļ", Baltkrievija), Lauris Dārziņš ("Gomeļ", Baltkrievija), Kaspars Daugaviņš (Binghemptonas "Senators", ASV), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguines", Vācija), Raitis Ivanāns (Losandželosas "Kings", NHL, ASV), Aleksejs Širokovs (Žlobinas "Metalurg", Baltkrievija), Aleksandrs Ņiživijs (Ņižņinovogrodas "Torpedo", Krievija), Armands Bērziņš ("Rīga 2000"), Miķelis Rēdlihs (Žlobinas "Metalurg", Baltkrievija), Mārtiņš Cipulis (Žlobinas "Metalurg", Baltkrievija), Aleksandrs Macijevskis ("AaB Aalborg", Dānija), Mārtiņš Karsums (Providensas "Bruins", AHL, ASV).

Komentāri (121)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu