Rīgas ''Dinamo'' finiša taisnes pirmā pietura Omskā (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Pēc pārtraukuma, kas bija saistīts ar Vankūveras ziemas olimpiskajām spēlēm, šodien atsākas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārais čempionāts. Cīņas KHL laukumos aizvadīs visas līgas komandas, un vienā no tām Rīgas ''Dinamo'' viesos spēkosies ar Omskas ''Avangard'' hokejistiem.

''Dinamo'' vienībai šī būs pirmā no trīs izbraukuma tūres spēlēm, turklāt šajos mačos kļūs zināms, vai Jūliusa Šuplera trenētā komanda iekļūs Gagarina kausa izcīņā, jo regulāro čempionātu Latvijas klubs noslēgs tieši viesturnejā Krievijā. 

''Play-off'' četru punktu attālumā

Rīdziniekiem pēdējos trijos mačos (Omskā, Astanā un Ufā) jāizcīna vismaz četri punkti, lai garantētu vietu ''play-off'' un nebūtu jārēķinās ar konkurentu sniegumu.

Pirmo savstarpējo spēli ''Dinamo'' ar ''Avangard'' aizvadīja sezonas ievadā, kad ar rezultātu 5:4 ''Arēnā Rīga'' pārāks bija Krievijas klubs. Toreiz trīs vārtus (''hattrick'') guva čehu superzvaigzne Jaromīrs Jāgrs, bet dinamiešu labā divreiz precīzi meta Miķelis Rēdlihs.

Kopā ar komandu šajā izbraukumā devusies arī kluba vadība, kas tiksies ar Omskas un Baškīrijas latviešiem, uzņēmēju delegācija, kas veidos biznesa kontaktus ar šo reģionu pārstāvjiem, kā arī neliela grupa līdzjutēju, kas ne tikai vētraini atbalstīs savu komandu, bet aizvadīs arī savstarpējos hokeja maču ar ''Avangard'' un Astanas ''Baris'' faniem.

Mājās paliek Galviņš un Bukarts

Diemžēl izbraukumā ar komandu nedevās aizsargs Guntis Galviņš, kurš Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīra laikā Latvijas izlases sastāvā iedzīvojās pleca savainojumā. Pagaidām arī nav precīzi zināms, kad aizsargs varētu atgriezties ierindā.

Tāpat līdzi klubam nevarēja doties uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš muguras traumas dēļ nepiedalījās komandas pēdējā treniņā, sarunā ar TVNET sacīja kluba preses sekretārs Jānis Stepītis.

Mačs arī Ņižņinovgorodas ''Torpedo''

Šodien spēles aizvada arī Rīgas ''Dinamo'' sīvākie konkurenti cīņā par tikšanu Gagarina kausa izcīņā. Turnīra tabulas Rietumu konferencē blakus esošā Ņižņinovgorodas ''Torpedo'' savā laukumā uzņems Novosibirskas ''Sibirj'', bet Čerepovecas "Severstaļ" savu līdzjutēju priekšā tiksies ar spēcīgo Magņitogorskas "Metallurg".

''Avangard'' uzbrukuma līderis Jāgrs

Neapšaubāms ''Avangard'' komandas uzbrukuma līderis ir jau pieminētais Jāgrs, kurš 49 spēlēs 22 reizes pārspējis pretinieku vārtsargus, kā arī atdevis 20 rezultatīvas piespēles partneriem. Savukārt Rīgas ''Dinamo'' komandā nemainīgi labākais punktu vācējs ir KHL labākais snaiperis Marsels Hosa, kas piedalījies visās sezonas spēlēs, gūstot 32 vārtus un izpildījis 18 piespēles.

Mača sākums plkst. 15.00 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs kanālā LTV7, TV3, kā arī ''Viasat Sport Baltic''.

Priekšpēdējo spēli KHL regulārajā sezonā Rīgas ''Dinamo'' aizvadīs 5. martā, tiekoties ar Kazahstānas klubu Astanas ''Baris''.

Regulārajā čempionātā jāaizvada 56 spēles, bet ''play-off'' turnīrā cīņu par Gagarina kausu turpinās katras konferences labākās astoņas komandas.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu