Hosa izrauj Rīgas ''Dinamo'' uzvaru pret ''Avangard'' (257)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) labākā snaipera Marsela Hosas divi gūtie vārti pēdējās minūtēs viesos mačā ar Omskas ''Avangard'' hokejistiem atnesa Rīgas ''Dinamo'' komandai ļoti svarīgu uzvaru 5:3 (2:2, 0:0, 3:1) divas spēles pirms KHL regulārās sezonas noslēguma.

Papildināts viss teksts.

Ļoti veiksmīgi maču sāka viesi no Rīgas, kuri jau 86. sekundē pēc Laura Dārziņa izgājiena vienatnē pret Karri Ramo atklāja rezultātu.

Tomēr turpinājumā ofensīva piederēja ''Avangard'' hokejistiem. Mājinieki pie pirmās izdevības meta pa Masaļska sargātajiem vārtiem, un 10. minūtē Timofejs Šiškanovs panāca izlīdzinājumu.

Pēc trīs minūtēm priekšā izvirzījās jau laukuma saimnieki. Ņikitas Ņikitina mestā ripa no zilās līnijas pēc rikošeta nonāca rīdzinieku vārtu cietoksnī, un rezultāts kļuva jau 2:1 par labu ''Avangard''.

Perioda beigās vienu no nedaudzajām izdevībām izmantoja Mārtiņš Karsums (attēlā), kas ar negaidītu metienu otrreiz lika kapitulēt Somijas vārtsargam, tādējādi atgūstot līdzsvaru.   

Otrās trešdaļas sākumā lieliska izdevība trešo reizi pārspēt mājinieku vārtsargu bija Sandim Ozoliņam, kas pēc izturētas pauzes uz ledus noguldīja Ramo, tomēr dinamiešu kapteiņa mestā ripa vārtu līniju nešķērsoja.

Mirkli vēlāk kādā no cīņas epizodēm Karsums lika lietā spēka paņēmienu, pēc kura galvas savainojumu guva Aleksandrs Svitovs. Sākotnēji likās, ka viņam šis mačs būs beidzies, taču krievu hokejists atgriezās laukumā un turpināja spēlēt.

Perioda vidū ''Avangard'' nopelnīja tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet šajās divās minūtēs reālas vārtu gūšanas iespējas, pateicoties veiksmīgai ''Dinamo'' spēlei aizsardzībā, omskiešiem nebija.

Trešdaļas atlikušās minūtes aizritēja līdzīgā cīņā, rezultāts vairs nemainījās.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē bīstamāk uzbruka ''Avangard'' vienība, kuras mērķtiecīgie uzbrukumi kādā momentā vainagojās ar gūtiem vārtiem. 48. minūtē saņēmis teicamu partnera piespēli no aizvārtes, neatvairāmu metienu vārtu priekšā veica Antons Mališevs - 3:2.

Septiņas minūtes līdz perioda beigām lielisku vārtu gūšanas iespēju Ģirtam Ankipānam izkārtoja Martins Karija, tomēr Latvijas izlases uzbrucēja raidījums mērķi nesasniedza.

Negaidīti veiksmīga dinamiešiem izvērsās spēles galotne, īpaši slovāku uzbrucējam Marselam Hosam, kas ar diviem precīziem metieniem īsā laikā atnesa Rīgas ''Dinamo'' komandai ļoti svarīgu uzvaru, pietuvinot klubu Gagarina kausa izcīņai. 

Vispirms viņš pēc Jāņa Sprukta uzvarēta iemetiena ar spēcīgu metienu panāca neizšķirtu, bet divas minūtes vēlāk izrāva uzvaru, gūstot savus 34. vārtus sezonā.

Punktu spēlei pielika Sprukts, kas ripu raidīja jau tukšajos ''Avangard'' vārtos - 5:3.

Rīgas ''Dinamo'' - Omskas ''Avangard'' 5:3 (2:2, 0:0, 3:1)

Vārtu guvēji: Lauris Dārziņš (Karija, M.Rēdlihs) 1:26 (1:0), Timofejs Šiškanovs (Averins, Svitovs) 9:10 (1:1), Ņikita Ņikitins 12:17 (2:1), Mārtiņš Karsums 18:15 (2:2), Antons Mališevs (Kuļjašs, Popovs) 47:47 (3:2), Marsels Hosa (Sprukts) 57:08 (3:3), Marsels Hosa 59:06 (4:3), Jānis Sprukts (Sorokins, Karsums) 57:57 (5:3, tukšos vārtos).

Vārtsargi: Rīgas ''Dinamo'' - Edgars Masaļskis, Omskas ''Avangard'' - Karri Ramo.

Metieni: Rīgas ''Dinamo'' - 25, Omskas ''Avangard'' - 33.

Soda minūtes: Rīgas ''Dinamo'' - 6, Omskas ''Avangard'' - 4.

Kopumā ar komandu izbraukumā devušies 25 hokejisti, bet savainojumu dēļ mājās palikuši aizsargs Guntis Galviņš (plecs) un uzbrucējs Roberts Bukarts (mugura). 

''Avangard'' bez Jāgra un Kukanena

Omskas kluba sastāvā šodien nespēlēja uzbrukuma līderis čehs Jaromīrs Jāgrs, kā arī viens no aizsardzības balstiem Lase Kukonens, kas ar Somijas valstsvienību ieguva bronzas medaļas Vankūveras olimpiskajās spēlēs.  

Austrumu zonā ''Avangard'' ar 54 spēlēs iegūtiem 89 punktiem patlaban atrodas 4. pozīcijā un jau pirms laba laika garantējusi vietu ''play-off'' stadijā.

Pirmo savstarpējo spēli ''Dinamo'' ar ''Avangard'' aizvadīja sezonas ievadā, kad ar rezultātu 5:4 ''Arēnā Rīga'' pārāks bija Krievijas klubs.

Priekšpēdējo spēli KHL regulārajā sezonā Rīgas ''Dinamo'' aizvadīs 5. martā, tiekoties ar Kazahstānas klubu Astanas ''Baris''.

Regulārajā čempionātā jāaizvada 56 spēles, bet ''play-off'' turnīrā cīņu par Gagarina kausu turpinās katras konferences labākās astoņas komandas.

Komentāri (257)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu