Televīzijas asi cīnās par tiesībām translēt KHL spēles (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Televīzijas sākušas asu cīņu par tiesībām translēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles nākamsezon, raksta laikraksts "Diena".

Pašlaik KHL spēļu tiešraižu translācijas tiesības ir gan Latvijas Televīzijai (LTV), gan "Viasat Sport Baltic" (VSB), taču nākamajā sezonā iespējamas izmaiņas - līgumi gan ar LTV, gan "Viasat Broadcasting" tiks mainīti, tāpēc tagad notiek cīņa par maksimāli izdevīgiem nosacījumiem.

LTV slēgtais līgums ar KHL paredz, ka sabiedriskā televīzija šīs līgas spēļu tiešraides var translēt arī nākamajā sezonā, savukārt VSB programmu direktors Toms Circenis atsakās "Dienai" izpaust, kāds ir KHL un "Viasat" noslēgtā līguma termiņš.

LTV 7.kanāla (LTV7) direktore Ija Circene-Groša neslēpj, ka "šobrīd notiek sīva cīņa" par KHL spēļu translāciju ekskluzivitāti. Šai cīņai tiešām ir iemesls, jo, kā laikrakstam uzsvērusi KHL Televīzijas projektu departamenta vadītāja Natālija Čaikovska, noteikti tikšot mainīts spēkā esošais līgums gan ar LTV, gan "Viasat", īpaši sadaļā par translāciju ekskluzivitāti.

"Šajā sezonā, uzsveru - šajā sezonā, tiesības translēt mājas spēles ir LTV7. Nākamajā sezonā Latvijā ļoti daudz kas mainīsies," norāda Čaikovska.

Izmaiņas neattiekšoties tikai uz Rīgas "Dinamo" spēļu translācijām, bet arī uz citu KHL komandu savstarpējo spēļu translāciju Latvijā. Proti, tiek plānota KHL hokeja kanāla retranslācija Baltijas reģionā, tāpēc esot izstrādāta jauna pārraižu shēma, "lai būtu pēc iespējas izdevīgāk skatītājam, klubam un hokejam".

"Viasat" cīņā par KHL translācijām var uzvarēt, ja tas KHL piedāvās īpaši izdevīgus finansiālus nosacījumus, liecina informētu televīzijas darbinieku teiktais. Savukārt LTV šajā cīņā ir citi ieroči. Piemēram, par LTV no KHL puses esot saņemtas ļoti labas atsauksmes, būtiska LTV priekšrocība ir pieejamība, jo VSB ir maksas kanāls, kas līdz ar to pieejams ierobežotam skatītāju lokam. Arī "Viasat" holdingā ietilpstošais kanāls "TV3" pēc analogās apraides atslēgšanas, nemainot nostāju par neiekļaušanos televīziju bezmaksas paketē, būs mazāk pieejams nekā LTV7.

Tomēr pieejamība var nebūt izšķirošais faktors, secināms no Čaikovskas atbildēm. Viņa uz jautājumu, vai pastāv iespēja, ka KHL spēles nākamajā sezonā būs redzamas tikai maksas kanālos, sākotnēji atbild, ka tās ir muļķības, bet vēlāk atzīst, ka "var notikt viss".

Turklāt pēc analogās apraides atslēgšanas arī LTV7 visiem KHL spēļu cienītājiem vairs nav pieejams, šai skatītāju daļai LTV piedāvā skatīties dinamiešu atlikušās spēles LTV 1.kanālā tikai atkārtojumos naktīs. Tāpēc atlikušo Rīgas "Dinamo" izbraukuma spēļu tiešraižu translācijas šonedēļ piedāvā "TV3", izriet no Circeņa teiktā.

Čaikovska apliecina, ka "TV3" ir šādas tiesības, savukārt Circene-Groša šo "Viasat" soli uzskata par negodīgu cīņu, lai tikai parādītu, ka KHL spēļu tiešraides var būt pieejamas plašam skatītāju lokam, taču ekskluzīvu tiesību iegūšanas gadījumā tās, viņasprāt, tiks pārraidītas tikai maksas kanālā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu