Šodien sākas Rīgas ''Dinamo'' cīņa ar Znaroka MVD (53)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas ''Dinamo'' hokejisti šodien ar spēli viesos pret Latvijas valstsvienības galvenā trenera Oļega Znaroka un viņa asistenta Harija Vītoliņa vadīto Balašihas klubu MVD sāks cīņu Gagarina kausa izcīņas (KHL) Rietumu konferences pusfinālā, kas ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Abas komandas viena komanda otru ļoti labi pazīst, ko arī apstiprinājuši vairāki pazīstami hokeja speciālisti, kā arī klubu galvenie treneri. Rīgas ''Dinamo'' spēlētāji lieliski zina Znaroka hokeja filozofiju, tāpat kā Latvijas izlases galvenais treneris ļoti labi pazīst nacionālās komandas sastāvā spēlējošos dinamiešus.

Grūti pateikt, kurai komandai ir priekšrocības. No sērijas viedokļa raugoties, tās ir MVD, jo nepieciešamības gadījumā ''miličiem'' ir sava laukuma priekšrocības. Tas, protams, ja cīņa ievirzīsies līdz septiņām spēlēm.

Liela nozīme būs treneru izstrādātajām shēmām - viltībām. Pirms sērijas ar Sanktpēterburgas SKA Jūliuss Šuplers teica - lai pieveiktu rietumu zonas līderus, būs jāliek lietā kaut kādas viltības. Ar ko tas viss beidzās, zināms.

Šis gads rīdziniekiem sākās un turpinās veiksmīgāk, nekā varēja gaidīt, proti, 22 mačos izcīnītas 16 uzvaras, turklāt ''play off'' pirmajā kārtā negaidīti 3-1 krita turnīra galvenie favorīti, jau pieminētie SKA.

Latvijas treneru vadītajai vienībai klājies ne tik labi. 21 mačā gūti 12 panākumi, bet izslēgšanas spēlēs Balašihas klubs ļoti pārliecinoši (3-0) pieveica Maskavas CSKA.

Regulārās sezonas ietvaros abas komandas spēkiem mērojās divreiz, un kā pirmajā, tā otrajā reizē (2:1 un 4:2) pārāks bija Krievijas klubs.

Mets Elisons
Mets Elisons Foto: khl.ru

Skaidrs, ka šajā duelī nepiedalīsies vārtsargs Edgars Masaļskis un uzbrucējs Ģirts Ankipāns, un, iespējams, pirmajās spēlēs būs jāiztiek bez Rodrigo Laviņa. Savukārt MVD rindās traumēti ir Aleksejs Kudašovs un Jurijs Dobriškins.

Arī otrā spēle tiks izspēlēta rīt Balašihā, bet nākamie divi mači tiks aizvadīti ''Arēnā Rīga''. Ja būs nepieciešams, piektā spēle būs Balašihā, sestā Rīgā un septītā atkal Krievijā.

Nākamajā kārtā (Rietumu konferences finālā) Rīgas ''Dinamo'' un MVD sērijas uzvarētājs tiksies ar Maskavas ''Spartak'' un Jaroslavļas "Lokomotiv" pāra labāko.

Maču tiešraidē plkst. 18.30 translēs Latvijas televīzijas 7. kanālā, kā arī ''Viasat Sport Baltic''.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu