Kanādas hokeja izlases treneris uzteic Latvijas komandu (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja izlases galvenais treneris Kreigs Maktavišs pirms turnīra sākuma atgādināja par pasaules čempionātā (PČ) mazāk populāru komandu spēku un uzteica arī Latviju.

Kanādas valstsvienība pasaules čempionātos ir pietiekami pieredzējusi, lai neiedomātos, ka Vācijā gaidāmas arī vieglākas spēles, stāstīja Maktavišs. Viņš paskaidroja, ka līdzjutēji nereti uzmanību velta tikai galvenajiem favorītiem, bet nenovērtē augsto hokeja līmeni mazāk populārās valstīs.

"Tādas valstis kā Norvēģija, Šveice, Latvija, Baltkrievija - cilvēki neapjauš, cik tālu viņi ir attīstījušies, cik aizrautīgi hokejā ir viņu līdzjutēji un spēlētāji," teica Maktavišs. "Šis [PČ] ir smags turnīrs. Tā līmeni nereti nenovērtē," viņš piebilda.

Maktavišs spriež, ka Kanādas pārstāvētajā grupā, kur spēlēs arī Latvija, Šveice un Itālija, visas komandas būs izsalkušas pēc uzvarām. Taču treneris rēķinās ar Kanādas hokejistu entuziasmu, spēlējot valstsvienības sastāvā.

Ar Maktavišu vienisprātis ir arī viena no Kanādas izlases spožākajām zvaigznēm Raiens Smits, kurš uzskata, ka komandām PČ būs vienai no otras ko mācīties. "Šis nav viduvējs turnīrs, bet gan lielisks turnīrs," gaidāmās PČ cīņas raksturoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Losandželosas "Kings" pieredzējušais uzbrucējs.

Pasaules čempionātos Kanādas izlase pēdējos trijos gados ir zaudējusi tikai divās no 27 spēlēm, taču tieši šīs divas neveiksmes pērn un aizpērn liedza komandai gūt zelta medaļas, jo finālos tika zaudēts Krievijai. Kanādieši par pasaules čempioniem līdz šim pēdējo reizi kļuva 2007. gadā.

Manheimā kanādieši PČ sāks sestdien ar spēli pret Itāliju, savukārt ar Latvijas valstsvienību tiksies pirmdien, 10. maijā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu