Latvijas hokeja fani ieņem Manheimu (31)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar 21:15 Latvijas hokeja valstsvienība aizvada pirmo spēli pasaules čempionātā, kur spēkosies ar Šveices izlasi. Šodien Manheimā ieradās daudzi mūsu komandas līdzjutēji, kuri ir noskaņoti atbalstīt mūsējos līdz spēles pēdējai minūtei.

Tiek prognozēts, ka uz apakšgrupas spēlēm Latvijas līdzjutēju skaits varētu sasniegt piecus tūkstošus. Aptuveni trīs tūkstoši fanu uz pasaules čempionātu devušies ar tūrisma aģentūru starpniecību, tomēr daudzi Manheimā ieradušies bez rezervācijas un nakšņo teltīs, kā arī tūristu hosteļos.

Šis ir jau piektais čempionāts, kuru apmeklē 29 gadus vecais rīdzinieks Dāvis Kļaviņš. Uz Vāciju viņš devies kopā ar trim saviem draugiem, ceļu līdz Manheimai mērojot ar auto. Ceļā īpašu starpgadījumu neesot bijis un hokeja čempionāta norises vietā ieradušies ap pusdienas laiku.

Fani stāsta, ka Manheimas centrā vai ik uz stūra dzirdama latviešu valoda un mūsu hokeja izlases saukļi. Tā kā šī daudziem no viņiem ir pirmā reize Vācijas rietumu pilsētā, laiks tiek pavadīts, apskatot skaistākās tās vietas. Protams, neiztiekot arī bez vietējā alus nobaudīšanas, par kuru dzirdamas tikai labākās atsauksmes.

Latvijas valstsvienības spēlēm līdzjutēji gatavojas nopietni - tiek atkārtotas dziesmas, ir sagatavoti vairāki uzmundrinoši plakāti, uz vaigiem tiek zīmēti mūsu valsts karogi. Vietējie iedzīvotāji esot mazliet izbrīnīti par viņu skaļumu, taču ir noskaņoti ļoti draudzīgi, labprāt iesaistoties sarunās un pat vēloties kopā nofotografēties.

Jautāti par mūsu hokejistu cerībām, līdzjutēji ir noskaņoti optimistiski. "Šveicei nepalīdzēs vairāki vadošie spēlētāji, tāpēc varam viņus uzvarēt, pret Itāliju nav pat divu domu - viņi ir jāpaņem. Ar Kanādu gan būs grūti..." telefonsarunā ar TVNET savas prognozes izsaka Dāvis.

"Domāju, ka mēs noteikti būsim skaļāki par pretinieku faniem, taču ceru, ka atšķirībā no iepriekšējiem čempionātiem mēs troksni hallē radīsim paši ar savām balsīm, nevis taurītēm. Mēs taču esam dziedātāju tauta, tāpēc spēļu laikā ir jādzied!"

Nākamās divas apakšgrupas spēles Latvijas hokejisti aizvadīs pirmdien, kad 21:15 tiksies ar Kanādu un  trešdien 17.15 spēkojoties ar Itāliju.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu