Znaroks neapmierināts ar tiesāšanu (129)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc pasaules čempionātā piedzīvotā zaudējuma ar 1:6, bija neapmierināts ar tiesnešu darbu, taču pati spēle Latvijas hokejistu izpildījumā bijusi labāka nekā pirmais mačs pret Šveici.

"Spēli salauza noraidījumi, jo piecus vārtus ielaidām nevienādos sastāvos. Vienādos sastāvos izskatījāmies neslikti, izveidojām vārtu gūšanas momentus, taču nevarējām iemest," preses konferencē sacīja Znaroks.

Pēc tam Latvijas žurnālistiem viņš uzsvēra, ka daudzi noraidījumi bija neizprotami. "Pirmā [noraidījuma] nebija, otrais bija neattaisnots, tā jaunajam cilvēkam nedrīkst spēlēt. Pie rezultāta 0:2 tiesnesis iedod nesaprotamu noraidījumu, zaudējam vārtus, un jau tūdaļ atkal paliekam mazākumā. Noraidījumus deva tikai [Konstantīns] Oļeņins. Jā, pēc tam beigās viņš izlīdzināja soda minūšu skaitu noraidot arī viņus[kanādiešus], taču tas jau bija spēles beigās, kad viss bija skaidrs," Znaroks bija neizpratnē par Krievijas tiesneša rīcību.

Pirms trešā perioda Latvijas izlasei tika dots uzdevums uzvarēt pēdējo periodu, un tas tika izdarīts. "Kopumā puišu spēle patika, bija kustība un raksturs, protams, pagaidām pietrūkst gūtu vārtu," atzina Znaroks, piebilstot, ka šis mačs bijis labāks nekā ar Šveici, izsakot nožēlu, ka spēļu grafiks ir tieši šāds. "Ja ieskrienamies, apstādināt mūs grūti," sprieda treneris.

Viņš uzskata, ka ar tādu noskaņojumu Itālijas izlase ir jāuzvar. Tā būs svarīgākā spēle pirmajā posmā, tieši tāpēc pēc ceturtās ripas nomainīts Edgars Masaļskis, vārtos laižot Mārtiņu Raitumu. "Edžu [Masaļski] pasargāju, nebija jēgas viņu atstāt nosišanai. Par Raitumu neuztraucos, viņš savā līmenī iet uz augšu, vajag uzticēties. Pirms tam baidījāmies, ka aiz Edgara muguras neviena nebūs, taču tā nav, mums ir labs otrais vārtsargs," stāstīja Znaroks.

Tas, ka izlasē ir daudz pasaules čempionātu debitanti, šobrīd Latvijas izlasei ir īsti laikā, jo pirmkārt, viņi gūst neatsveramu pieredzi, otrkārt, neveicot paaudžu maiņu pēc pāris gadiem tas Latvijas izlasei būs daudz sāpīgāk.

Arī Kanādas izlases galvenais treneris Kreigs Maktevišs piekrita, ka spēli izšķīruši noraidījumi, jo līdzīgos sastāvos cīņa bijusi līdzvērtīga. Viņš paslavēja savas vienības vārtsargu Krisu Meisonu, un uzsvēra, kā jau gaidīts spēle bijusi fiziski smaga, jo Latvijas fani arēnā radījuši elektrizētu atmosfēru, kas abas komandas dzina uz priekšu.

Jau ziņots, ka grupas turnīru Latvijas izlase uzsāka ar zaudējumu 1:3 pret Šveici, kas pirmdien ar 3:0 pārspēja itāliešus.

Komentāri (129)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu