Znarokam spēle ar zviedriem patikusi (31)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Oļegam Znarokam spēle ar Zviedriju pasaules čempionātā Manheimā patikusi, puiši cīnījušies no sirds, taču, lai atkārtotu pagājušā gada panākumu, kad Latvija zviedrus Bernē uzvarēja pēcspēles metienos, pietrūcis veiksmes.

"Man patika spēle, ļoti patika, vienkārši, atkal, jau ierasts, ka slovāku tiesnesis [Daniels Koncs] mūs ne pārāk labi tiesā. Trešajā golā pretinieks bija vārtsargu laukumā, bet tiesnesis pat neskatījās video. Pirmajā golā iziet Herberts Vasiļjevs viens uz vienu, tur kā minimums divas soda minūtes, ja ne bullītis, taču pretī saņemam vārtus," par tiesāšanu Latvijas žurnālistiem sūdzējās Znaroks.

Trešajā periodā Latvijas izlase saņēma divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, taču arī tad spēlētājs jau bija paguvis nomainīties un pārkāpuma nebija. "Trešajā periodā nevienu noraidījumu zviedriem neiedeva, lai gan pretinieku zonā Meijam lauž degunu. Puiši nespēlēja slikti, izveidojām pietiekoši daudz momentu, diemžēl nepaveicās," atzina Znaroks.

Spēle bijusi grūta, un vairāki Latvijas izlases hokejisti guvuši traumas, piemēram, Juris Štāls. "Viņam [Štālam] izlidoja plecs, trauma ir Saškam Jerofejevam - sastiepta augštilba aizmugurējā daļa. Daugaviņam kaut kas ar kāju," uzskaitīja Znaroks.

Spēle ar zviedriem debija pasaules čempionātos bija diviem izlases hokejistiem - aizsargam Artūram Kuldam un uzbrucējam Kasparam Saulietim. "Kulda labi nospēlēja, malacis, ir izaudzis par cīnītāju, lai gan tāds jau viņš bija arī pirms tam. Kaspars Saulietis arī nebija slikts. Beigās, kad Jurka [Štāls] aizgāja, mums vajadzēja kaut ko pamainīt, tāpēc viņa vietā gāja Meija. Viss gāja uz to, ka beigās būtu jāņem nost vārtsargs, taču diemžēl ielaidām vārtus. Bet kopumā puiši nospēlēja labi," vēlreiz atkārtoja Znaroks.

Sestdien Latvijas izlases pēc plāna ir treniņš, taču vai tas būs pilnvērtīgs, treneri vēl lems. "Padomāsim, varbūt tikai atbrauksim, lai puiši izkustās un izstaipās, jo spēku patērēts ir daudz. Kaut ko darīsim, taču viņi noteikti brauks uz halli," sacīja Znaroks. Hallē pirms tam notiks arī komandas oficiālā fotografēšanās Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) vajadzībām.

Savukārt Zviedrijas izlases galvenais treneris Bengts-Ake Gustafsons sacīja, ka ļoti priecājas par uzvaru, jo trešajā periodā Latvijas izlase atgriezusi cīņai intrigu. "Mēs īstajā brīdī iemetām ceturtos vārtus, kas palīdzēja izcīnīt svarīgus punktus," atzina Gustafsons. Latvijas izlase esot labi spēlējusi cīņas otrajā daļā, tāpēc pirmajā periodā iekrāto pārsvaru zviedriem nemaz tik viegli nav nācies nosargāt.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrā posma pirmajā spēlē zaudēja Zviedrijai ar 2:4 un F grupā joprojām ir bez punktiem. Svētdien Latvijai būs jāspēlē ar Norvēģiju, bet pirmdien ar Čehiju.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu