Karsums abu vārtu guvumā uzteic Spruktu (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš piektdien pasaules čempionātā Manheimā spēlē ar Zviedriju guva abus Latvijas komandas vārtus, uzteica savu maiņas partneri Jāni Spruktu, kurš izdarījis daudz, lai izdotos pārspēt pretinieku vārtsargu Jakobu Markstrēmu.

"Sprukts izdarīja visu darbu. It sevišķi pie pirmā gola viņš ļoti labi nocīnījās aiz vārtiem, līda ārā un tīri man pa metienam atstāja ripu. Perfekti! Otrajā arī tas pats, viņš pie pusborta paņēma ripu, gāja uz vārtiem un precīzi izmeta man uz nūjas. Beigās man cūcene iegāja," žurnālistiem pēc spēles, kurā tika zaudēts ar 2:4, sacīja par labāko Latvijas izlases rindās atzītais Karsums.

Otrajā vārtu guvumā uzbrucējs nav tēmējis vārtsargam starp kājām, un vārtus izdevies gūt ar veiksmes palīdzību. "Mēģināju bakstīt iekšā, bet viņš pats savos vārtos iesita, ar kājām kaut kā pagrozījās un ripa iegāja," epizodi, kad spēles 46. minūtē rezultātu izdevās samazināt līdz minimumam (2:3) skaidroja Karsums.

Arī viņš, līdzīgi kā izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks uzskatīja, ka šoreiz pietrūcis veiksmes. "Bišķi nepaveicās beigās, bet tā visu spēli labi spēlējām. Žēl, ka ceturto golu tik stulbi ielaidām, nepaspējām seši uz pieci uzspēlēt, tad varbūt būtu iespēja izvilkt," piebilda otrās maiņas uzbrucējs.

Pats spēles sākums gan nav bijis veiksmīgs, taču labi, ka jau nākošajā maiņā izdevies vārtus atgūt. "Spēle tad sākās no sākuma. Domāju, ka mēs no viņiem ātrumā neatpalikām. Varbūt dažos momentos, bet visā visumā mēs labi spēlējām gan viņu, gan mūsējā zonā. Neteiktu, ka viņi mūs vienkārši apslidoja," zviedriem nav bijis izteikta pārsvara.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad Latvija Bernē zviedrus pirmo reizi pasaules čempionātos apspēlēja, uzvarot pēcspēles metienos ar 3:2, Zviedrijas izlase stiprāka nav palikusi. "Nebija zviedri stiprāki nekā pērn, lai gan tā jau grūti pateikt, pagājušajā gadā bija savādāka spēle nekā šī. Pērn mums paveicās šogad nē," atzina Karsums, kurš labākā spēlētāja balvu saņēma no savas māsas Lienes Karsumas. "Pirms tam jau runājām, ka būtu labi saņemt tieši no māsas, un tā arī sanāca," smaidīja uzbrucējs, kurš ar trīs gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli pēc piektdienas cīņas ir rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlases rindās.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrā posma F grupā joprojām ir bez punktiem. Svētdien Latvijai būs jāspēlē ar Norvēģiju, bet pirmdien ar Čehiju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu