Čikāgas ''Blackhawks'' triumfē Stenlija kausa izcīņā (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējiem kļuvuši Čikāgas ''Blackhawks'' hokejisti, kas finālsērijas sestajā spēlē pagarinājumā ar 4:3 izbraukumā pārspēja Oskara Bārtuļa pārstāvēto Filadelfijas ''Flyers''. Sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 triumfēja čikāgieši.

Mača pirmajā trešdaļā, spēlējot skaitliskajā vairākumā, komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (1:1). Bet otrajās divdesmit minūtēs rezultatīvāki bija viesi. Uz Denija Brīra precīzu metienu, ''Blackhawks'' hokejisti atbildēja ar diviem neatvairāmiem raidījumiem (3:2).

Trešās trešdaļas izskaņā Skots Hartnels trešo reizi lika kapitulēt Anti Niemi un panāca neizšķirtu (3:3), taču pagarinājuma piektajā minūtē uzvaras vārtus guva Patriks Keins.

Maikls Leigtons tika galā ar 37 pretinieku metieniem, bet Niemi atvairīja 21 ''Flyers'' spēlētāju raidījumu.

Bārtulis spēlēja 3 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Stenlija kausa izcīņā par vērtīgāko spēlētāju atzina "Blackhawks" komandas kapteini Džonatanu Tēvu, kas 22 spēlēs izcēlās ar 7 vārtu guvumiem, kā arī 22 rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekš Stenlija kausu "Blackhawks" izcīnīja pirms 49 gadiem - 1961. gadā. Savukārt "Flyers" vienība pēdējo reizi NHL čempionātā triumfēja 1975. gadā.

23 gadus vecais Bārtulis ir trešais Latvijas hokejists, kurš spēlējis Stenlija kausa izcīņas finālā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu