LTV trūkst līdzekļu Rīgas "Dinamo" spēļu pārraidīšanai (69)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas televīzijai (LTV), lai pārraidītu Rīgas ''Dinamo'' nākamās sezonas spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), nepieciešami vairāk nekā 350 tūkstoši latu. Kompānija sākusi meklēt reklāmdevējus, vēsta laikraksts ''Neatkarīgā''.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots apgalvo, ka 54 spēļu pārraižu licencei nepieciešamos līdzekļus izdosies savākt un valsts līdzekļus neizmantos.

Tikmēr komercmediju pārstāvji ir neizpratnē, kāpēc sabiedriskajai televīzijai ir jānodarbojas ar sponsoru meklēšanu. Tāpat netiek izslēgta varbūtība, ka, nepiesaistot nepieciešamos līdzekļus, LTV varētu lūgt palīdzību valstij.

''Šajā darījumā LTV budžets nebūs iesaistīts. Tas ir tīrs darījums. Mēs esam izrēķinājuši, cik šis darījums izmaksās. Sāksim meklēt sponsoru partneri. Visus līdzekļus savāksim no reklāmām," laikrakstam pastāstījis Kots.

LTV vadītājs domā, ka izdosies ne tikai iziet pa nullēm, bet pat mazliet nopelnīt.

Piedāvājumu Rīgas ''Dinamo'' 2010./2011. gada sezonas spēļu translēšanai iesniedza arī ''Viasat'' un TV3, taču no viņu piedāvājumiem ''Dinamo'' atteicies.

''Viasat'' vadītājs Valts Ermansons norāda, ka joprojām ir spēkā ''Viasat'' 2009. gadā noslēgtais līgums ar KHL un jaunajā sezonā kanālos ''Viasat Sport Baltic'' un ''Viasat Hockey'' būs skatāmas visas KHL, arī Rīgas ''Dinamo'' spēļu tiešraides.

Latvijas Raidorganizāciju apvienības (LRA) izpilddirektore Gunta Līdaka saistībā ar LTV ieceri maksāt pusmiljonu eiro par Rīgas ''Dinamo'' spēļu translēšanu norāda, ka šādu summu atpelnīt nav iespējams.

"Puiši cer uz iespēju īstermiņā nopelnīt. Hokejs ir ļoti šauras auditorijas produkts, un no reklāmas pārdošanas viedokļa to ir grūti pārdot, jo to pamatā skatās vīrieši. Kaut kādā brīdī LTV atkal prasīs finansējumu no budžeta, lai šajā gadījumā segtu hokeja pārraidīšanas tiesību izmaksas," ''Neatkarīgajā'' citēta Līdaka.

Jāatzīmē, ka pagājušajā sezonā LTV7, kas translēja Rīgas ''Dinamo'' mačus, tika atzīta par KHL spēles pārraidošo labāko televīziju.

Pirmo spēli jaunajā sezonā Rīgas ''Dinamo'' varētu aizvadīt 9. septembrī.

Komentāri (69)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu