Apstiprināta jauna izspēles kārtība PČ hokejā (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) piektdien apstiprinājusi jaunu izspēles kārtību pasaules čempionātā.

Jaunie noteikumi apstiprināti IIHF gadskārtējā kongresā, kas šonedēļ risinās Slovēnijas pilsētā Portorozā.

Tie paredz, ka 2012. gada pasaules čempionātā Somijā 16 komandas pēc IIHF reitinga tiks sadalītas divās grupās. Katrai valstsvienībai grupu turnīrā būs jāaizvada septiņas spēles, bet nākamajai kārtai (ceturtdaļfinālam) kvalificēsies abu apakšgrupu četras spēcīgākās vienības.

1/4 finālā cīnīsies vienas apakšgrupas līdervienība ar ceturto labāko komandu un otra spēcīgākā vienība ar trešajā vietā esošo.

Komandas, kas ierindosies piektajā līdz septītajā vietā, dalību sacensībās būs beigušas, bet grupu vājākās vienības atstās Elites divīziju.

Jauno izspēles kārtību ierosināja Somijas un Zviedrijas federācijas.

Sākot ar 2012. gadu, komandas varēs pieteikt 25 spēlētājus (22 laukuma spēlētājus un 3 vārtsargus). Līdz šim uz pirmo posmu varēja pieteikt 20+3 spēlētājus pirmajam posmam un vēl divus uz nākamo kārtu.

''Tās ir labas izmaņas, un visi ir priecīgi,'' skaidro IIHF prezidents Renē Fāzels.

Pašreizējais formāts ir šāds: turnīra 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, otrajam posmam kvalificējas labākās 12 izlases, bet cīņu izslēgšanas spēļu stadijā turpina 8 komandas. Tāda kārtība ir kopš 1998. gada un netiks mainīta 2011. gada PČ Slovākijā.

Pēc esošā formāta pasaules čempionātā tiek aizvadītas 56 spēles, bet jaunā būs 64 mači. Maksimālais spēļu skaits divām izlasēm (finālā) palielinātos no deviņām līdz desmit.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu