Hokejs Slovākijā faniem nepieejamāks un dārgāks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

No 29. aprīļa pirmo reizi spēcīgākās valstsvienības pulcēsies Slovākijā, kur tiks aizvadīts 75. pasaules čempionāts hokejā. Kā vienmēr, turnīra norisei sekos līdzi arī līdzjutēji no Latvijas, taču šoreiz, lai klātienē vērotu spēles, faniem bija jāsaskaras ar vairākām neērtībām un lielākiem izdevumiem.

Pieaug arī biļešu cenas

Latvijas valstsvienība spēles aizvadīs Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, tādējādi arī biļetes ir nedaudz dārgākas par tām, kas nopērkamas uz mačiem Košicē. Tas saistīts arī ar to, ka Bratislavā spēles aizvadīs gan mājinieku, gan kaimiņvalsts - Čehijas hokejisti.

Teorētiski uz apakšgrupas spēlēm biļetes varēja iegādāties divās cenu kategorijās - par 40 un 55 eiro. Savukārt dienas biļetes (uz abiem apakšgrupas mačiem) maksā 53 – 96 eiro. Tomēr realitātē līdzjutējiem bija jāsaskaras ar grūtībām biļešu iegādē un tādējādi arī brauciena plānošanā.

Arī biļešu cenas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu turnīriem ir dārgākas. Piemēram, pagājušajā gadā, kad čempionāts risinājās Vācijā, lētākās biļetes uz priekšsacīkstes maču maksāja 19 līdz 59 eiro. Savukārt dienas biļešu cena svārstījās no 34 līdz 109 eiro.

Pat bagātajā Šveicē saprātīgākas cenas

Pirms diviem gadiem čempionāts risinājās turīgajā Šveicē, taču arī tajā biļešu cenas bija zemākas, 38 – 108 eiro uz spēli, kā arī 61 – 193 eiro uz diviem dienas mačiem.

Atceramies, ka arī Latvija 2006. gadā pirmo reizi organizēja pasaules čempionātu, turklāt iedzīvotāji pauda neapmierinātību, ka biļetes ir nesamērīgi dārgas. Toreiz sēdvietas uz priekšsacīkstēm maksāja, sākot ar 53 – 81 eiro.

Tomēr šeit jāmin fakts, ka katra biļete bija derīga uz divām apakšgrupas spēlēm. Tāpat par 7 eiro varēja iegādāties stāvvietas, turpretī Slovākijā šāda kategorija nav pieejama.

Latvijas viesnīcas un ēstuves čempionātam gatavojās, paaugstinot pakalpojumu cenas, kas, iespējams, notiek arī Slovākijā, tādējādi līdzjutējiem čempionāts kļūst nepieejamāks.

Tikmēr tūroperatori piedāvā septiņu dienu ceļojumu (no 29. aprīļa līdz 5. maijam), kurā ietilpst dažādas ekskursijas un arī trīs Latvijas izlases maču vērošana klātienē, taču hokeja biļešu cenas nav iekļautas ceļojuma paketē, kas jau tā maksā 245 Ls.

Grūtības iegādāties biļetes

Čempionāta organizatori biļešu tirdzniecību sadalīja trīs fāzēs - sākotnēji biļetes varēja iegādāties uz visām sešām vienas grupas spēlēm, ar 1. decembri apgrozībā tika laistas biļetes uz vienas dienas spēlēm. Un tikai ar 1. februāri sāka tirgot biļetes uz atsevišķiem mačiem.

Piemēram, biļetes tikai uz Latvijas izlases spēli ar Čehiju pie oficiālā biļešu izplatītāja (www.ticketportal.sk) nevar nopirkt (ar šādām problēmām nācās saskarties jau no biļešu pirmās pārdošanas dienas). Tiek piedāvātas biļetes tikai uz Latvijas spēli ar Somiju un Dāniju. Arī dienas biļetes uz mačiem, kas risināsies Bratislavā, netiek pārdotas.

Ir skaidrs, ka biļetes uz A grupas mačiem, kurā spēlēs laukuma saimnieki, ir izpārdotas, savukārt pie Latviju interesējušās D grupas rādās, ka biļetes pašreiz nav pieejamas.

Informācija medijos liecina, ka ievērojams skaits biļešu atrodas spekulantu rokās, tāpat biļetes ir iegādājušās ieinteresēto valstu tūrisma firmas, kas īpašās ceļojumu paketēs piedāvā braucienus uz čempionātu.

Rūdītākie fani ar problēmām nesaskaras

Tikmēr Rīgas "Dinamo" fanu kluba vadītājs Uģis Purviņš pastāstīja, ka līdzjutēji biļetes iegādājušies laicīgi un bez minētajām problēmām.

''Nē, ne ar vienu no šīm problēmām nesaskārāmies. Biļetes pasūtījām caur Slovākijas Hokeja federāciju, nepārmaksājot neko. Viesnīcas jau laicīgi pieteicām Ungārijā, 15 km no Bratislavas.''

Tāpat Purviņš norādīja, ka braucienam, ietverot visas izmaksas, jāatvēl 220 Ls.

No tā var secināt, ka, laicīgi plānojot Slovākijas apmeklēšanu, izmaksas ir krietni mazākas, turklāt fanu kluba biedriem ir iespējams izmantot zināmas priekšrocības, kas līdzi jušanu padara lētāku un arī jautrāku.

Ņemot vērā iepriekš minēto, daudzi līdzjutēji būs spiesti sekot līdzi čempionātam neklātienē, tādēļ portāls TVNET darīs visu, lai arī mājās palikušie sajustu klātienes efektu un nejustos zaudētāji. Gada centrālajām spēcīgāko valstsvienību turnīram TVNET izveidojis speciālu sadaļu "Slovākija 2011", kur ik dienas var iepazīties ar aktuālo informāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu