Rautakallio kļūs par Rīgas ''Dinamo'' galveno treneri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aapo Mannelin/jatkoaika.com

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri kļūs Somijas speciālists Peka Rautakallio, vēsta vienības mājas lapa.

Papildināts viss teksts.

57 gadus vecais treneris aizvadītajā sezonā strādāja ar Somijas klubu Pori "Assat".

Pēc regulārā čempionāta "Assat" ieņēma otro vietu Somijas čempionātā, taču izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā Rautakallio padotie ar 2-4 piekāpās Espo "Blues" vienībai.

A/s ''Dinamo Rīga'' vadība Rautakallio izvēlējās no vairākiem kandidātiem un oficiāli līgums ar viņu tiks parakstīts trešdien 27. aprīlī. Rautakallio tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem somu aizsargiem un ne velti viņa vārdā ir nosaukta balva, kuru pasniedz Somijas čempionāta labākajam aizsargam.

Savas hokejista karjeras laikā Rautakallio spēlējis Somijas U-18 un pieaugušo izlasēs, kā arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kļūstot par pirmo somu, kurš piedalījies Visu zvaigžņu spēlē. Rautakallio vienreiz ticis atzīts arī par Somijas labāko hokejistu.

Trenera karjeru Rautakallio uzsāka Somijā ar jauniešu komandām, bet pirmais trenētais profesionālais klubs bija Šveices ''Rapperswil'', kurā viņš nostrādāja 5 sezonas, jau pirmajā gadā izvedot komandu uz augstāko līgu.

Šveicē viņš vadījis arī SC ''Bern'', Cīrihes ''ZSC Lions'' un HC ''Ambrì-Piotta'' vienības, bet Somijā viņš strādājis ne tikai ar pieminēto "Assat", bet arī ar "Blues" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu