Rautakallio oficiāli kļūst par Rīgas "Dinamo" vadītāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aapo Mannelin/jatkoaika.com

Trešdien Somijas speciālists Peka Rautakallio parakstīja oficiālu līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", kļūstot par komandas galveno treneri. Abas puses noslēdza vienošanos pēc sistēmas 2+1 gadi.

Kā ziņots, mutisku vienošanos ar 57 gadus veco treneri "Dinamo" panāca pagājušajā nedēļā.

"Pirmkārt tas ir liels gods būt par galveno treneri šajā organizācijā,'' pēc parakstītā līguma teica somu speciālists. ''Kad saņēmu piedāvājumu kļūt par galveno treneri, nevilcinājos ne brīdi - uzreiz piekritu.''

Ar līdz šim ievākto informāciju par Latvijas klubu viņš ir apmierināts. ''Līdz šim viss redzētais ir atstājis pozitīvu iespaidu. Kā būs tālāk, rādīs laiks,'' viņš sacīja.

Pagājušajā sezonā Rautakallio strādāja ar Somijas klubu Pori "Assat", un a/s ''Dinamo Rīga'' vadība viņu izvēlējās no vairākiem kandidātiem.

Trenera karjeru Rautakallio sāka Somijā ar jauniešu komandām, bet pirmais trenētais profesionālais klubs bija Šveices ''Rapperswil'', kurā viņš nostrādāja piecas sezonas, jau pirmajā gadā izvedot komandu uz augstāko līgu. Šveicē viņš vadījis arī SC ''Bern'', Cīrihes ''ZSC Lions'' un HC ''Ambrì-Piotta'' vienību, bet Somijā strādājis ar Pori "Assat" un Espo "Blues" komandu.

Atgādinām, ka Rautakallio nomainīja līdzšinējo rīdzinieku treneri Jūliusu Šupleru, kurš turpmāk strādās ar Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu