Vācijas hokejisti uzvar arī slovākus un garantē pirmo vietu grupā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules hokeja čempionāta A grupas mačā svētdien Vācija ar 4:3 apspēlēja Slovākijas hokejistus.

Turnīru ar negaidītu uzvaru pār Krievijas izlasi sākusī Vācija apliecināja, ka tās pirmais panākums nebija nejaušs, un komanda, kurā nav neviena Nacionālās hokeja līgas (NHL) vai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu spēlētāja, atstāja zaudētājos arī NHL meistariem bagāto Slovākiju.

Pēdējās trešdaļas sākumā Vācijas izlase bija ieguvusi jau 4:0 pārsvaru, un tikai atlikušajā laikā slovāki pacentās radīt intrigu. Pēc Pavola Demitras iemestajiem vārtiem un panāktā 3:4 mājiniekiem atlika vēl septiņas minūtes, lai rezultātu izlīdzinātu, tomēr minimālo pārsvaru Vācijas izlase nosargāja.

Slovākija – Vācija 3:4 (0:0, 0:3, 3:1)

Vārtu guvēji: Ladislavs Nagijs, Jozefs Štumpels, Pavols Demitra - Marsels Millers, Džons Trips, Franks Hordlers, Fēlikss Šucs.

Metieni: 38 - 29

Soda minūtes: 10 - 20

Atgādinām, ka pirmajā mačā Vācija pārsteidzoši ar 2:0 pārspēja Krieviju, bet Slovākija ar 3:1 pieveica Slovēniju.

Neatkarīgi no pēdējo spēļu rezultātiem Vācijas izlase nodrošināja pirmo vietu A grupā, savukārt slovāki un krievi var būt droši par spēlēšanu otrajā grupu kārtā, jo par izdzīvošanu elites sabiedrībā nāksies cīnīties Slovēnijai, kas iepriekš svētdien krieviem zaudēja ar 4:6.

Tikmēr B apakšgrupas spēlē pie uzvaras tika Šveice, kas ar 4:1 uzvarēja Baltkrievijas valstsvienību.

Šveice - Baltkrievija 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Vārtu guvēji: Raiens Gārdners 2, Gorans Bezina, Ivo Rutemans - Dmitrijs Korobovs.

Kā ziņots, dienas pirmajā spēlē Kanādas izlase ar 9:1 sagrāva Franciju.

Baltkrievijas un Francijas izlasēm savstarpējā cīņā atliks noskaidrot, kura komanda spēlēs otrajā grupu kārtā, bet kuru gaidīs spēles par palikšanu elitē.

PČ Bratislavā un Košicē risinās no 29. aprīļa līdz 15. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu