Latvija dramatiskā cīņā zaudē dāņiem un spēlēs par palikšanu elitē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja valstsvienība trešdien pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā (Slovākija) ar rezultātu 2:3 D apakšgrupas izšķirīgajā spēlē cīņā par iekļūšanu turnīra otrajā posmā pēcspēles metienos zaudēja Dānijas izlasei un turpinās cīņu par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

(Papildināts viss teksts.)

Dānijas izlase maču uzsāka ļoti aktīvi un izveidoja vairākas bīstamas epizodes pie Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem. Ātri vien šī dāņu ofensīva vainagojās panākumiem, kad jau mača otrajā minūtē Latvijas hokejisti savā aizsardzības zonā nepiesedza Madu Kristensenu, kurš ar spēcīgu metienu trieca ripu vārtu augšējā stūrī, atklājot cīņas rezultātu.

Mača sestajā minūtē Latvija ieguva iespēju cīnīties vairākumā, tomēr tajā neko bīstamu pie Dānijas vārtiem nespēja izveidot, bet uzreiz pēc tam uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Latvijas izlases uzbrucējs Armands Bērziņš.

Arī dāņi sev atvēlētājās divās vairākuma minūtēs neko bīstamu pie Masaļska vārtiem neizveidoja, bet pēc tam spēle bija līdzīga un cīņa pārsvarā norisinājās laukuma vidusdaļā un pie apmalēm.

Pirmās trešdaļas pēdējās sešās minūtēs iniciatīva piederēja Latvijas izlasei, kas arvien bīstamāk uzbruka dāņu vārtiem, turklāt teicamu iespēju izlīdzināt rezultātu izniekoja Ģirts Ankipāns, kuram no vārtu priekšas neizdevās pārspēt Dānijas komandas vārtsargu Frederiku Andersenu. Arī atlikušajās pirmās trešdaļas minūtēs Latvijai bija pārsvars, tomēr rezultāts nemainījās.

Jau otrās trešdaļas sākumā Dānijas izlase varēja gūt otros vārtus, taču Mortens Grīns, noguldījis Masaļski, nespēja trāpīt tukšos vārtos. Uzreiz pēc tam divu minūšu noraidījumu saņēma Cipulis, tomēr Latvija mazākumā izturēja lielo dāņu spiedienu un uzreiz metās atspēlēties, pietiekami aktīvi cīnoties Dānijas aizsardzības zonā.

Šāda cīņa ātri nesa vēlamos augļus un mača 24. minūtē Latvija izlīdzināja rezultātu, kad Cipulis vārtu priekšā sekmīgi pielaboja spēcīgu Oskara Cibuļska metienu no zilās līnijas.

Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem Latvija ieguva iespēju spēlēt vairākumā un tajā izveidoja vairākus bīstamus metienus pa dāņu vārtiem, tomēr pārliecinoši spēlēja Andersens un rezultāts nemainījās.

Turpinājumā Latvijas izlase saņēma divus noraidījumus pēc kārtas un dāņiem izdevās realizēt otro no tiem, kad Kristensens pēc laba reida guva savus otros vārtus mačā un izvirzīja Dāniju vadībā ar 2:1. Latvija uzreiz metās atspēlēties un gandrīz panāca neizšķirtu, kad pēc Roberta Bukarta metiena ripa trāpīja pa vārtu stabu.

Otrās trešdaļas vidū Latvijas hokejistiem nācās aizstāvēties trijatā pret pieciem dāņiem, tomēr šajā mazākumā labi nospēlēja Ankipāns, kurš ar savām aktivitātēm piespieda Dānielu Nilsenu pārkāpt pret sevi noteikumus.

Izturējuši mazākumu, Latvijas hokejisti uzreiz iegāja pretinieku zonā un pēc lieliskas Aleksandra Ņiživija piespēles Jēkabs Rēdlihs ar spēcīgu metienu no zilās līnijas trieca ripu Dānijas izlases vārtu tīklā - 2:2.

Atlikušajās piecās otrās trešdaļas minūtēs komandas apmainījās no noraidījumiem, tomēr neviens no vairākumiem netika realizēts un rezultāts nemainījās.

Trešo trešdaļu Latvija sāka pietiekami aktīvi, lai pēc nospēlētām trīs minūtēm iegūtu iespēju spēlēt vairākumā, taču Dānija mazākumā ļoti labi aizsargājās un nedeva pretiniekiem nekādas iespējas izveidot bīstamas epizodes savu vārtu tuvumā.

Turpinājumā komandas spēlēja piesardzīgi un vairāk domāja par savu vārtu drošību, bet trešās trešdaļas vidū Georgijs Pujacs kļūdījās savā zonā, kas noveda pie tā, ka dāņi pārtvēra ripu un Mikels Bedkers izdarīja ļoti bīstamu metienu no tuvas distances, tomēr to pārliecinoši tvēra Masaļskis un glāba Latviju no vārtu zaudējuma.

Arī turpinājumā komandas spēlēja ļoti piesardzīgi un ar uzbrukumiem pārāk neaizrāvās, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Latvija ieguva iespēju spēlēt vairākumā un tajā bija ļoti tuvu uzvaras vārtu gūšanai, tomēr fantastiski spēlēja Andersens, kurš vairākas reizes glāba Dāniju no vārtu zaudējuma.

Trešās trešdaļas pēdējā minūtē Latvijai bija vēl pāris teicamas iespējas izraut uzvaru, tomēr to izdarīt neļāva teicami spēlējošais Andersens.

Papildlaikā komandas turpināja piesardzīgo spēli, tāpēc daudz bīstamu momentu nebija un abu komandu hokejisti laimi meklēja pārsvarā ar tāliem metieniem no zilās līnijas, taču tie visi neradīja nekādas briesmas abiem vārtsargiem, kas nozīmēja, ka uzvarētājs jānoskaidro pēcspēles metienos.

"Bullīšus" uzsāka Grīns un nepārspēja Masaļski. Latvijas izlasē pirmais meta Ņiživijs, tomēr viņa metienu tvēra Andersens. Turpinājumā laukumā devās Mortens Madsens un arī viņš bija bezspēcīgs pret Masaļski, tomēr arī Herberts Vasiļjevs savā metienā nebija precīzs.

Pēc tam savas iespējas neizmantoja arī Julians Jakobsens, Andris Džeriņš un Ņiživijs, bet Kristensens savā metienā bija precīzs un Dānija izcīnīja dramatisku uzvaru.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Ankipāns, bet Dānijas valstsvienībā - Kristensens.

Latvija - Dānija 2:3 (0:1, 2:1 0:0, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: Madss Kristensens (Jakobsens, Bodkers) 1:43 (1:0), Mārtiņš Cipulis (Cibuļskis, Ņiživijs) 23:03 (1:1), Madss Kristensens (Nilsens, Hards) 28:27 (2:1 vair.), Jēkabs Rēdlihs (Ņiživijs, M. Rēdlihs) 35:14 (2:2 vair.).

Metieni: 39 - 29

Sodas minūtes: 14 - 12

Arī šodien nācās iztikt bez aizsarga Artūra Kuldas, kurš izlaida otro no trim spēlēm pēc diskvalifikācijas, kas tika piespriesta pēc spēka paņēmiena pirmajā spēlē, ar ko tika smagi savainots Čehijas aizsargs Radeks Martīneks.

Vēlajā vakara spēlē D apakšgrupā pašreizējā pasaules čempione Čehija spēkiem mērosies ar Somiju.

Iepriekšējos PČ Latvijas komandai trešā spēle arī bija izšķirīgā, un trīs reizes pēc kārtas tika gūta vēlamā uzvara. 2008. gadā Halifaksā tajā tika uzvarēta Slovēnija 3:0, pēc tam 2009. gadā Bernē ar 2:0 Austrija, bet 2010. gadā Manheimā ar 5:2 - Itālija. Pēdējo reizi par palikšanu elitē Latvija spēlēja 2007. gadā Maskavā, kad šādā izšķirošā spēlē pirmajā posmā ar 3:4 zaudēja Itālijai.

Turpinājums čempionātā

Nākamo spēli Latvija aizvadīs ceturtdien plkst. 17.15 spēlēs ar Slovēniju, bet pēc tam no Bratislavas pārbrauks uz Košici, lai aizvadītu pēdējās divas spēles sestdien plkst. 13.15 ar Baltkrieviju un svētdien plkst. 21.15 ar Austriju.

Uz Slovākijas galvaspilsētu mūsu treneru korpuss līdzi ņēmis 25 spēlētājus, kuru vidū ir 3 vārtsargi, 8 aizsargi un 14 uzbrucēji. Pirmajā spēļu posmā gan drīkstēs pieteikt 23 hokejistus, otrajā – vēl divus.

Latvijas izlases 23 spēlētāji pirmajam posmam

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums, Māris Jučers.

Aizsargi: Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis, Artūrs Kulda.

Uzbrucēji: Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Kaspars Saulietis, Ronalds Ķēniņš, Sergejs Pečura, Armands Bērziņš, Roberts Bukarts, Gints Meija.

Kā ziņots, Latvijas komandas vadība sev par mērķi izvirzīja iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet uzdevums no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ir saglabāt vietu elites divīzijā.

PČ risinās no 29. aprīļa līdz 15. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu