Latvijas hokejisti nosargā vietu augstākajā divīzijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta izšķirīgajā spēlē par palikšanu augstākajā divīzijā svētdien ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) pieveica Austrijas valstsvienību.

Papildināts viss teksts.

Maču abas komandas sāka uzmanīgi, bet jau pēc trijām minūtēm apmainījās ar bīstamiem momentiem. Savukārt rezultātu Latvijas izlase atklāja pēc piecām spēlētām minūtēm - Gints Meija pārtvēra ripu, kopā ar Bukartu dodoties uzbrukumā.

Meijas metienu atvairīja austriešu vārtsargs Fabiāns Veinhandls, bet ripa ļoti veiksmīgi atlēca pie Bukarta, kurš ieraidīja to tukšajā vārtu stūrī.

Drīz pēc vārtu guvuma Latvijas izlase palika mazākumā, kad uz noraidīto soliņa devās Andris Džeriņš, bet šajā laikā bīstamākos momentus izveidoja tieši Latvijas izlase, kad divos pretuzbrukumos meta Mārtiņš Cipulis un Ģirts Ankipāns.

Rezultāta pārsvaru Latvijas izlase dubultoja 14.minūtē, kad pēc neatlaidīgas cīņas vārtu priekšā Veinhandlu neizdevās pārspēt Kasparam Saulietim un Armandam Bērziņam, bet to paveica no aizvārtes pieslidojušais Miķelis Rēdlihs.

Turpinājumā vēl vairākus bīstamus momentus izveidoja Latvijas izlase, bet trešdaļas beigās pie divu minūšu noraidījuma tika Aleksandrs Ņiživijs.

Kaut Austrija izveidoja vairākus bīstamus momentus, pēc spēlētām 20 minūtēm Latvija noturēja divu vārtu pārsvaru. Kopumā pirmajā trešdaļā nedaudz bīstamākus momentus tomēr radīja Austrija, bet metienu attiecībā vadībā bija Latvija.

Otrajā trešdaļā pēc nepilnām 30 spēlētām sekundēm no noraidīto soliņa laukumā devās Ņiživijs un viņam izdevās izslidot vienam pret Veinhandlu, tomēr uzbrucējam izgājiens bija neveiksmīgs tāpat kā izpildītie pēcspēles metieni šajā čempionātā un rezultāts nemainījās.

Brīdi vēlāk jau pirmo reizi šajā mačā Austrija palika mazākumā - kaut ilgstoši bīstamus momentus Latvija nespēja izveidot, trešdaļas trešās minūtes izskaņā pēc Andra Džeriņa piespēles vārtos lidoja Saulieša metiens, rezultātam kļūstot 3:0.

Turpinājumā abām komandām bija vairākas iespējas mainīt rezultātu, bet Latvijas izlasei to traucēja paveikt Veinhandls - Herberta Vasiļjeva metienu viņš jau apkritis atvairīja ar kājsargu, bet Cipulim ripu ieraidīt vārtos liedza, tukšajā stūrī noliekot nūju.

Trešdaļas otrajā pusē arvien bīstamāk sāka uzbrukt Austrijas izlase, un 15.minūtē arī latvieši palika mazākumā, kad pie noraidījuma tika Arvīds Reķis, bet neilgi pēc tā izturēšanas uz noraidīto soliņa devās Jānis Andersons.

Šo četru minūšu laikā austrieši uzbruka ļoti aktīvi - daudzas reizes Latvijas vārtus glāba pašaizliedzīga spēle un Edgars Masaļskis, bet reizi arī vārtu stabiņš. Šāds rezultāts palika arī pēc trešās trešdaļas.

Izšķirošās 20 minūtes ļoti aktīvi iesāka austrieši, bet Latvijas izlase tikai aizstāvējās, cenšoties atbildēt ar pretuzbrukumiem. Vienā no pretuzbrukumiem Cipulis nopelnīja soda metienu, tomēr nespēja realizēt. Brīdi vēlāk Latvijas izlase spēlēja vairākumā, un to jau atkal ar precīzu metienu realizēja Saulietis, panākot 4:0.

Cīņas beigās Austrija neko ļoti nopietnu izveidot nespēja un Latvijas izlase izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tomēr Edgaram Masaļskim neizdevās aizvadīt pirmo "sauso" cīņu čempionātā, jo 59 sekundes pirms spēles beigām viņu pārspēja Rafls un cīņa noslēdzās ar 4:1 Latvijas izlases labā.

Latvija – Austrija 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Vārtu guvēji: Roberts Bukarts (Meija) 5:01 (1:0), Miķelis Rēdlihs (Saulietis, Bērziņš) 13:30 (2:0), Kaspars Saulietis (Džeriņš) 22:57 (3:0, vair.), Kaspars Saulietis (Sotnieks, Džeriņš) 48:47 (4:0, vair.), Tomass Rafls (Lukass, Roters) 59:01 (1:4, vair.).

Metieni: 39 - 41

Soda minūtes: 14 – 10

Latvijas izlasē par labāko hokejistu tika atzīts Saulietis, bet Austrijas komandā - Rafls.

Paralēli Bratislavā Baltkrievija ar 7:1 sagrāva Slovēniju, saglabājot vietu elitē.

Pēc zaudējuma ceturtdien Slovēnijai ar 2:5, Latvijas komanda sestdien spēja uzvarēt Baltkrieviju ar 6:3 un saglabāt cerības 16. gadu pēc kārtas būt elitē. Šo PČ Oļega Znaroka vadītā Latvijas komanda sāka neveiksmīgi - ar četriem zaudējumiem pēc kārtas.

Tikmēr Austrija atpalicēju turnīra pirmajā spēlē ar 2:7 kapitulēja Baltkrievijai, bet pēc tam ar 3:2 pārspēja Slovēniju.

Šodien nepiedalās aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kuram čempionāts beidzies pēc spēlē pret Slovēniju gūtā savainojuma.

Atgādinām, ka piecos pasaules čempionātos, kopš izlases galvenais treneris ir Oļegs Znaroks, tikai vienreiz - 2007. gadā Maskavā nācās cīnīties par vietas saglabāšanu elitē, ar ko komanda tika galā lieliski.

Tomēr šī ir jau ceturtā reize, kad Znaroka vadītā komanda neizpilda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes pirms turnīra izvirzīto uzdevumu iegūt konkrētu vietu.

Kā ziņots, Latvijas komandas vadība sev par mērķi bija izvirzījusi iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet uzdevums no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ir saglabāt vietu elites divīzijā.

Nākamajā gadā elitē spēlēs 2011. gada pirmās divīzijas turnīru uzvarētājas Kazahstāna un Itālija.

PČ Bratislavā un Košicē risinās no 29. aprīļa līdz 15. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu