2016. gadā pasaules čempionāts hokejā notiks Krievijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2016. gadā pasaules čempionāts hokejā risināsies Krievijā, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa.

(Pievienota 3. - 6. rindkopa.)

Šāds lēmums pieņemts IIHF kongresā.

Uz čempionāta rīkošanu pretendēja arī Ukraina un Dānija, taču pirms izšķirīgā lēmuma abas valstis savu kandidatūru atsauca.

PČ notiks no 29. aprīļa līdz 15. maijam Maskavā un Sanktpēterburgā. Maskavā spēlēm plāno atvēlēt "Megasport" arēnu Hodinkā, kur notika 2007.gada PČ, bet Sanktpēterburgā organizatoru plānos ir Ledus pils, kas hokejistiem zināma pēc 2000.gada PČ. Krievijā rīkotāji paredz sabalansētu PČ budžetu ar 13,7 miljonu eiro ienākumiem.

Rīkotāji biļetes uz grupu turnīra spēlēm pārdos par 10 līdz 40 eiro.

Krievijas Iekšlietu ministrija PČ norisē īpaši ieinteresētajām valstīm plāno atvieglot vīzu saņemšanas procedūru, pastāstīja Krievijas sporta, tūrisma un jaunatnes lietu ministra vietnieks Jurijs Nagornihs.

"Mēs arī apspriežam iespēju ieviest bezvīzu ceļošanas iespēju Eiropas Savienības un citām valstīm," viņš piebilda.

Kā zināms, arī 2000. un 2007. gadā pasaules čempionāts risinājās Krievijā. Toreiz mājinieki ieņēma attiecīgi 11. un 3. pozīciju.

2012. un 2013.gada pasaules čempionāti augstākajā divīzijā notiks Zviedrijā un Somijā. Priekšsacīkstēs spēles tiks aizvadītas Helsinkos un Stokholmā.

Tikmēr Latvija izskata iespēju čempionātu rīkot 2017. gadā Rīgā. Savukārt šogad spēcīgākās hokeja izlases pirmo reizi pulcējas Slovākijā.

Šovakar tiks aizvadītas pusfināla cīņas, kurās Zviedrija mērosies spēkiem ar Čehiju, bet Krievija tiksies ar Somiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu