10 dīvainākās vietas, kur bijis Stenlija kauss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempioni savā īpašumā iegūst Stenlija kausu, un katram no uzvarētāju komandas spēlētājiem ir tiesības šo trofeju kādu laiku paturēt savā īpašumā, tāpēc tas bijis dažādās eksotiskās vietās.

Stenlija kauss tiek pasniegts kopš 1893.gada, un pirmā komanda, kas sudraba kausu ieguva savā īpašumā, bija Monreālas hokeja klubs.

Taču NHL uzvarētājiem šī trofeja tiek pasniegta no 1927.gada, un tūkstošiem spēlētāju tam ir pieskārušies, to apskāvuši, nometuši, cilājuši, dzēruši no tā un kopā ar kausu izklaidējušies.

Pirms šīs sezonas NHL finālsērijas, kurā spēkosies Bostonas "Bruins" ar Vankūveras "Canucks", piedāvājam iepazīties ar desmit neparastākajām vietām, kur bijis Stenlija kauss.

10. DUŠĀ AR STĪVU AIZERMANU

1997.gadā, kad Detroitas "Red Wings" Stenlija kausa izcīņas finālā uzvarēja Filadelfijas "Flyers", Aizermans izcīnīja savu pirmo NHL čempiona titulu. Uzbrucējs bija tik ļoti sajūsmināts par uzvaru, ka pēc mača kausu paņēma sev līdzi dušā.

Hokejists vēlāk tajā naktī no sajūsmas nav varējis aizmigt.

9. KRISTĪBĀS ZVIEDRIJĀ

Stenlija kausa klātbūtnē kristīta Kolorādo "Avalanche" komandas aizsarga Silvēna Lefevrē meita Aleksandra. Tas notika 1996.gadā, kad "Avalanche" savā īpašumā ieguva kāroto balvu. Šajā gadā Kolorādo komandā spēlēja arī Latvijas hokejists Sandis Ozoliņš, tomēr līdz Latvijai kauss nenokļuva.

Savukārt 2008.gadā prestižākās hokeja balvas klātbūtnē Zviedrijā tika kristīta "Red Wings" uzbrucēja Tūmasa Holmstrema brālēna divus mēnešus vecā meita.

8. HOVARDA STERNA ŠOVĀ

Stenlija kauss bijis visdažādākajos radio un televīzijas šovos, bet visskandalozākās atsauksmes bija, kad Ņūdžersijas "Devils" spēlētājs Klods Lemjē to paņēma līdzi uz radio raidījumu "The Howard Stern Show". Toreiz raidījuma laikā tā vadītājs Hovards Sterns Stenlija kausā ielēja šokolādes pudiņu.

7. ZIRGU APLOKĀ

Viena no interesantākajām vietām, kur atradies Stenlija kauss, bijusi zirgu skriešanas sacensību - "Kentuki derbija" - uzvarētāja aplokā.

1994.gadā NHL čempionātā triumfēja Nujorkas "Rangers", un zirgu skriešanas sacensību līdzjutējs un komandas uzbrucējs Eds Olčuks kausu paņēma līdz uz "Kentuki derbiju", kurā tajā gadā uzvarēja zirgs Go For Gin. Pēc sacensībām "Rangers" spēlētājs satikās ar slaveno treneri Niku Zito, un tieši tad tika nofotografēts, kā zirgs ēd no Stenlija kausa.

6. ZEM NIAGĀRAS ŪDENSKRITUMA

Pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Patriks Keins ar trofeju devās uz Niagāras ūdenskritumu. Viņš ar laivu piebrauca ļoti tuvu ūdenskritumam un ļāva, lai krītošais ūdens sitas pret trofeju.

"Ūdenskrituma ūdens pret mani sitās, un es turēju rokās to, par ko cīnījos visu mūžu. Tas tiešām bija lieliski," teica Keins.

5. UZ NAKTI RIDO KANĀLĀ

1905.gadā pēc uzvaras čempionātā Otavas "Silver Seven" komanda savu panākumu svinēja Rasela viesnīcas bārā. Šāda veida uzdzīve ir pazīstama ar sliktiem lēmumiem, un tāds tika pieņemts arī šoreiz - komandas hokejisti izaicināja uzbrucēju Hariju Smitu ar kāju Stenlija kausu iespert Rido kanālā, kas savieno Otavas upi ar Ontario ezeru.

Smits pieņēmis izaicinājumu un iespēra kausu upē, taču "Silver Seven" spēlētāji to aizmirsuši izvilkt no ūdens. Kā vēstīja sporta izdevums "Sports Illustrated", Smits, būdams paģirains, nākamajā rītā gājis kausam pakaļ.

4. UZ STRIPTĪZA BĀRA SKATUVES

Kad NHL čempionātā 1987.gadā uzvarēja Edmontonas "Oilers" hokejisti, leģendārais hokejists Marks Mesjē, kurš pazīstams kā uzdzīvotājs, kopā ar komandas biedriem Stenlija kausu paņēmis uz striptīza klubu, kur tas tika novietots uz skatuves.

Mesjē šādu rīcību padarīja par sava veida tradīciju, un tā notika arī 1994.gadā, kad aizsargs palīdzēja "Rangers" komandai čempionātā izcīnīt pirmo titulu 54 gadu laikā. Toreiz vairāki komandas spēlētāji ar kausu devās uz striptīza klubu Manhetenā.

3. ROŽU PARĀDĒ

2007.gadā, kad Stenlija kausa izcīņā uzvarēja Anaheimas "Ducks" komanda, tā kļuva par pirmo Kalifornijas komandu, kas ieguvusi šo balvu. Tāpēc ar Stenlija kausu tika maršēts Rožu parādes turnīrā Pasadenā. Gods turēt trofeju bija Bredam Mejam, jo viņš tiek uzskatīts par izturīgu hokejistu. Mejs veiksmīgi pasargāja kausu no rožu skrāpējumiem.

Savukārt 2010.gadā "Blackhawks" sudraba kauss tika ņemts līdzi uz citu parādi - Čikāgas geju gājienu.

2. MARIO LEMJĒ BASEINA DIBENĀ

Vēl kauss bijis leģendārā Pitsburgas "Penguins" uzbrucēja Mario Lemjē baseina dibenā. Šis starpgadījums notika, kad pēc uzvaras "Penguins" malējais uzbrucējs Fils Burks ielēca Lemjē mājas baseinā, lai pārbaudītu, vai Stenlija kauss var noturēties virs ūdens.

"Tas nepeld," 2008.gadā "Penguins" mājaslapā tika citēts Burks. "Mēs kausu ielikām Mario baseinā, un tas noslīka apmēram desmit sekundēs. Mēs nevēlējāmies to sabojāt, jo balvu ļoti cienām, taču vēlamies nedaudz ar to arī izklaidēties."

Pēc šādas izlaides kausā kaut kas sācis grabēt, un Burks to aizveda salabot. Darbnīcā viņš izlēma kausā iegravēt "Phil Bourque, Pittsburgh Penguins, 90-91, Enjoy it! (Izbaudiet to)".

1. AFGANISTĀNAS KARĀ

Viseksotiskākā vieta, kur bijis Stenlija kauss, ir kara zona Afganistānā. NHL vadība un spēlētāju asociācija 2007.gadā to aizveda uz aktīvo kara zonu Afganistānā, lai kausu parādītu Kanādas un ASV karavīriem.

"Mēs devāmies uz Afganistānu, un jau pirmajā naktī bija raķešu uzbrukumi," stāstīja kausa sargs Maiks Bolts.

Vēl viņš stāstīja, ka kausu nav izlaidis no acīm visu laiku - kamēr notika apšaudes, Bolts uz kausa sēdējis un lasījis žurnālu.

"Ja es būtu zinājis, ka notiek apšaude, es kausu būtu pametis un bēdzis projām, grūžot malā sievietes un bērnus," smejoties teica Bolts.

Šā gada Stenlija kausa izcīņas finālsērijas pirmā cīņa notiks trešdien Vankūverā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu