Rautakallio: No spēlētājiem tiks prasīta aktivitāte

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pienācīgam hokeja trenerim katru dienu ir jāstrādā, lai pēc tam nekas nebūtu jānožēlo, intervijā laikrakstam "Diena" atzina Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio.

Gatavs strādāt katru dienu

"Vēlreiz atkārtošos, ka esmu ieradies šeit strādāt tā, lai katra daba diena būtu kā pēdējā," skaidroja 57 gadus vecais speciālists. "Es arī mēdzu jokot, ka pēc līguma parakstīšanas treneris par vienu dienu pietuvojies atlaišanai no amata. Tāpēc katru dienu ir jāstrādā, lai pēc tam nekas nebūtu jānožēlo."

Mērķis - aizkļūt pēc iespējas tālu izslēgšanas spēlēs

"Mans personīgais mērķis ir, lai mēs ne tikai sasniegtu Gagrina kausa izslēgšanas spēles, bet lai mums šajās spēlēs būtu arī panākumi. Ar šādu uzstādījumu ir jāstrādā visu sezonu. Nav pieļaujama situācija, ka izslēgšanas spēles ir sasniegtas un visi ieslīgst pašapmierinātībā," uzskata Rautakallio.

Vēl meklē pastiprinājumu uzbrucēju pozīcijās

"Mēs esam atklāti un skatāmies, kāda ir situācija spēlētāju tirgū, vai nav pieejams kāds labs malējais vai centra uzbrucējs. Tajā pašā laikā mēs paturam prātā, ka mūsu organizācijā ir talantīgi jaunie spēlētāji," viņš sacīja.

Somijas speciālists arī atklāja, ka komandai, iespējams, būtu vajadzīgs kāds "policists", taču Rautakallio nav lietas kursā, vai šāda kandidatūra tiek izskatīta.

"Lēmumu saistībā ar leģionāriem pieņem ["Dinamo" ģenerālmenedžeris] Normunds Sējējs, bet viņš pirms tam, protams, mani informē, kādi spēlētāji ir noskatīti," stāstīja Rautakallio.

Kā zināms, "Dinamo" līdz šim pievienojušies trīs leģionāri - zviedri Bjērns Melīns un Frēdriks Vargs, kā arī soms Niklass Luseniuss, kuru komanda pagājušajā gadā izvēlējās līgas jauno spēlētāju draftā.

Vārtsargu līnijā viss būšot kārtībā

Tāpat Rautakallio atzina, ka uzticas vārtsargu trenerim Sergejam Naumovam un šobrīd uzskata, ka ar vārtsargu līniju problēmas neesot.

Somijas speciālists arī pastāstīja par komandas sagatavošanās posmu. "Skaidrs ir viens, ka sagatavošanās posmā būs smagi treniņi.

Sezonas laikā vajadzēs spēlēt ātru hokeju un no spēlētājiem tiks prasīta aktivitāte.

Tāpat būs jāprot ātri pārvaldīt ripu, un es saprotu, ka ir nepieciešams laiks, lai šīs prasības izpildītu. Pārbaudes spēlēs rezultātam nebūs galvenā nozīme, tā vietā es labprātāk gribētu redzēt, kā spēlētāji sāk izpildīt viņiem dotos norādījumus. Ja sistēma darbosies un mēs uzvarēsim, tad, protams, būs labi. Ja mēs zaudēsim un es redzēšu, ka ir attīstība pareizajā virzienā, arī tad man nebūs īpaša pamata satraukumam."

Būs desmit pārbaudes spēles

"Izvēloties skaitliskā vairākuma virknējumus, ir jābūt iekšējai konkurencei," skaidroja Rautakallio. "Treniņos ikvienam būs iespēja sevi parādīt. Patlaban man šķiet, ka komandā ir trīs maiņas, kuras var spēlēt vairākumā. Pēc situācijas būs jāskatās, kura maiņa konkrētajā laikā ir spējīgāka komandai dot labāko rezultātu. Konkurence saglabāsies visu laiku. Mainīsim arī spēlētājus vietām vairākuma izspēlē."

Kā ziņots, atbilstoši KHL reglamenta nosacījumiem, no 20.jūlija Rīgas "Dinamo" hokejisti sāka veikt medicīniskās pārbaudes, bet no 25.jūlija līdz 3.augustam Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā aizvadīs treniņnometnes pirmo posmu.

Pēc Valmieras treniņnometnes komanda atgriezīsies Rīgā, kur 3.augustā "Inbox.lv" ledus hallē aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, spēkojoties ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" komandu.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Nākamajā sezonā Rīgas "Dinamo" spēlēs Bobrova divīzijā kopā ar Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Slovākijas komandu Popradas "Lev", kas ir līgas jaunpienācēji, Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Spartak" un bijušā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu