Latvijas hokeja valstsvienību vadīs kanādietis Nolans

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas nacionālās hokeja komandas galveno treneri trešdien iecelts Kanādas speciālists Teds Nolans (Theodore John Nolan), ar kuru tuvākajās dienās tiks parakstīts oficiāls līgums, TVNET uzzināja Latvijas Hokeja federācijā (LHF).

Apstiprināja vienbalsīgi

LHF prezidents Kirovs Lipmans vasaras sākumā bija devies uz ASV, lai klātienē tiktos ar potenciālajiem trenera amata kandidātiem, risinātu pārrunas un iepazītos ar viņu programmām un skatu uz Latvijas hokeja izlasi. Šajā sakarībā tika izraudzīti 5 Latvijas hokeja izlases trenera amata kandidāti, no kuriem palika divi - Teds Nolans un Maiks Kīnans.

Pēdējais sev zināmu apsvērumu dēļ nepieņēma LHF piedāvājumu. Līdz ar to trešdienas LHF ārkārtas valdes sēdē Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā vienbalsīgi tika apstiprināts Kanādas speciālists Nolans, kurš augusta beigās ieradīsies Rīgā.

Strādājis četros NHL klubos

53 gadu vecajam Kanādas speciālistam ir liela pieredze trenera amatā. Viņš ir strādājis ar tādām Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām kā Bufalo ''Sabres'', Ņujorkas ''Islanders'', Hartfordas ''Whalers'' un Tampabejas ''Lighting''.

1996./1997. gada sezonā, būdams Bufalo ''Sabres'' galvenais treneris, viņš saņēma Džeka Adamsa balvu (Jack Adams Awards).

Kopš 2009. gada Nolans ieņem nozīmīgu amatu (Vice President of Hockey Operations) Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Ročesteras ''Americans''.

Līdz ar jaunā Latvijas hokeja izlases galvenā trenera apstiprināšanu LHF vēl ciešāk turpinās sadarboties ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas ''Dinamo'', ar mērķi sasniegt augstvērtīgus rezultātus, no kā iegūs viss Latvijas hokejs.

Konsultēs Latvijas U-20 izlasi

''Šī tiešām bija grūta vasara, tika veikts milzīgs darbs. Process izdevās ātrāk, nekā paredzējām. Mums bija vajadzīgs neitrāls, autoritatīvs treneris ar lielu pieredzi un labu izglītību. Tieši tāds ir Teds Nolans! Domājam viņu piesaistīt kā konsultantu arī U-20 izlasei, kurai gadu mijā ir paredzēts startēt pasaules čempionātā augstākajā divīzijā Kanādā,'' sacīja LHF šefs Lipmans.

Atgādinām, ka pēc pasaules čempionāta Slovākijā LHF valde no amata atbrīvoja visu valstsvienības personālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu