Aviokatastrofā bojā gājuši "Lokomotiv" hokejisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien aviokatastrofā Tunošnas lidostā cietusi lidmašīna, kurā atradās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētāji un kluba personāls. "Ria Novosti", atsaucoties uz Krievijas Ārkārtas lietu ministriju ziņo, ka lidmašīnā atradušies 45 cilvēki, 43 gājuši bojā. Kā zināms, "Lokomotiv" rindās spēlē pieredzējušais Latvijas aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Informācija tiek papildināta...

Latvijas vēstniecība ap sešiem vakarā apstiprināja, avarējušajā lidmašīnā atradies arī Kārlis Skrastiņš, kurš ir "Lokomativ" pamatsastāva spēlētājs. Vēstniecība tomēr joprojām nevēlējās oficiāli apstiprināt Skrastiņa bojāejas faktu, tā kā avārijas vietā joprojām strādā mediķi un glābēji. Taču Krievijas ziņu mediji, atsaucoties ar Ārkārtas lietu ministriju, vēsta par 43 bojāgājušajiem.

Vienīgais hokejists, kas izdzīvojis ir Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs. Izdzīvojis arī viens no apkalpes locekļiem - un lidmašīnas borta inženieris Aleksandrs Sizovs. Hokejists Galimovs slimnīcā nogādāts kritiskā stāvoklī, viņam konstatēti 80% ķermeņa apdegumi.

Pasažieru sarakstā ir Skrastiņš

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) apstiprina, ka Skrastiņa vārds bijis Krievijā avarējušās lidmašīnas pasažieru sarakstā.

"Lokomotiv" ar šo lidmašīnu bija ceļā uz Minsku, kur ceturtdien bija paredzēta komandas šīs sezonas pirmā spēle ar vietējo klubu "Dinamo".

Informētas personas Krievijas tiesībsargājošajās institūcijās pastāstīja, ka lidsabiedrības "Jak-servis" lidmašīna "Jak-42" izlidoja no Tunošnas lidostas Jaroslavļā, bet pēc pacelšanās sasvērās pa kreisi.

Foto: Ekrānšāviņš no video

"Tā ir taisnība, nokrita lidmašīna ar "Lokomotiv" komandu," aģentūrai BNS teica "Lokomotiv" preses sekretārs Vladimirs Malkovs, kurš ar komandu izbraukumā nedevās. "Vairāk pašlaik neko nezinām, viens vai divi cilvēki ir kritiskā situācijā," viņš sacīja.

Malkovs nevarēja apstiprināt, kuri spēlētāji iekāpuši lidmašīnā, jo pats tobrīd nav bijis klāt. No plašāka skaidrojuma Malkovs atturējās, sakot, ka klubā ir traģēdija, kuru viņš nespēj komentēt.

Foto: Ekrānšāviņš no Lifenews

Daļa atlūzu iegāzušās ūdenī

Lidmašīna avarējusi divus kilometrus no lidostas. Lidaparāts avārijas laikā esot salūzusi uz pusēm, - lidmašīnas priekšgals iegāzies Volgas upē, kamēr pakaļgals palicis uz sauszemes. Līdz ar to tiek uzskatīts, ka piloti varētu būt mēģinājuši lidmašīnu nosēdināt uz ūdens.

Lidmašīna no lidostas bija paguvusi pacelties līdz aptuveni 500 metru augstumam

Notikuma vietā patlaban strādā piecas glābēju un mediķu komandas. Avārijas iemesls pagaidām nav zināms.

Pēc aculiecinieku stāstītā, lidmašīna nogāžoties izjukusi gabalos un uzliesmojusi. Daļa purngala atlūzu iegāzušās Volgas upē.

Aculiecinieki arī stāsta, ka pirms lidmašīnas katastrofas bijuši dzirdamas divas eksplozijas.

Notikumu vietā strādā vairākas ugunsdzēsēju un glābšanas dienestu komandas. Uzsākta bojā gājušo mirstīgo atlieku izcelšana no Volgas.

Kā informēja Krievijas gaisa transporta federālā aģentūra "Rosaviacija", lidmašīna pacelšanās laikā nespēja sasniegt nepieciešamo augstumu un ietriecās antenā skrejceļa galā.

Foto: AP/Scanpix

Lidmašīna modelis bija "Jak-42". Šādi lidaparāti tika ražoti pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados.

Divkārtējā KHL čempionvienība ar šo lidmašīnu bija ceļā uz Minsku, kur ceturtdien bija paredzēta komandas šīs sezonas pirmā spēle ar vietējo klubu "Dinamo".

Šodien plkst. 16 Ufā starp vietējo "Salavat Julajev'' un Maskavas apgabala "Atlant" tika atklāta 2011./2012. gada KHL regulārā sezona, tomēr, ņemot vērā spēlējošo hokejistu emocionālo stāvokli mačs ticis pārtraukts.

Kārlis Skrastiņš (dzimis 1974. gada 7. jūlijā Rīgā) ir profesionāls latviešu hokejists, spēlē aizsarga pozīcijā, Latvijas hokeja izlases dalībnieks. Pašlaik (2011) pārstāv KHL klubu Jaroslavļas "Lokomotiv".

Foto: AP

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu