Kārlis Skrastiņš. Latvijas hokeja dzelzs vīrs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starp aviokatastrofā bojā gājušajiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistiem ir arī latviešu hokeja aizsargs Kārlis Skrastiņš. Godinot mūžībā aizgājušo izcilo sportistu un personību, TVNET atskatās uz viņa karjeras spilgtākajiem mirkļiem.

Latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš ir viens no izcilākajiem pašmāju hokejistiem, ilggadējs valstsvienības spēlētājs un kapteinis. Pateicoties pašaizliedzīgajai spēlei aizsardzībā, cīņassparam un Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordam pēc kārtas aizvadīto spēļu ziņā, hokeja cienītāju aprindās sportists pelnīti iesaukts par dzelzs vīru.

Savu profesionālo karjeru Skrastiņš sāka 90.gadu sākumā Rīgas kluba "Pārdaugava" sastāvā, bet pēc tam trīs sezonās pārstāvēja Somijas augstākās līgas komandu "TPS Turku". Demonstrējot stabilu sniegumu kluba rindās un valstsvienībā, latvieti 1998.gadā NHL draftā ar kopējo 230.numuru aizrunāja vienība Nešvilas "Predators", kurā viņš pavadīja piecas sezonas, kļūstot par stabilu līgas spēlētāju.

2003.gadā hokejists tika aizmanīts uz Kolorado "Avalanche". Tieši šajā vienībā viņš aizvadīja savas karjeras spilgtākos mirkļus. Viens no tādiem piedzīvots 2007.gada 21.februārī, kad latviešu hokejists laboja NHL rekordu pēc kārtas aizvadīto spēļu ziņā - 487 mači bez atelpas. Tajā pašā gadā Skrastiņš tika nominēts prestižajai Bila Mastertona balvai, ko piešķir līgas sportiskākajam hokejistam.

Viens no neaizmirstamākajiem Skrastiņa karjeras mirkļiem piedzīvots 2007.gada 21.februārī. Šajā datumā latviešu aizsargs laboja NHL leģendas Tima Hortona rekordu, pēc kārtas aizvadot 487 mačus. Attēlā hokejists ir kopā ar dzīvesbiedri Zani
Viens no neaizmirstamākajiem Skrastiņa karjeras mirkļiem piedzīvots 2007.gada 21.februārī. Šajā datumā latviešu aizsargs laboja NHL leģendas Tima Hortona rekordu, pēc kārtas aizvadot 487 mačus. Attēlā hokejists ir kopā ar dzīvesbiedri Zani Foto: AFP/LETA

Pēc divarpus sezonām "lavīnu" rindās Skrastiņu aizmanīja uz Floridas "Panthers". Šajā vienībā aizsargs nospēlēja savu 600. spēli NHL laukumos un guva 100. rezultativitātes punktu. 2009.gada starpsezonā latvietis noslēdza līgumu ar Dalasas vienību "Stars", nospēlējot līdz 2010.-2011.gada sezonas beigām. Šā gada 28.jūnijā viņš parakstīja vienošanos ar KHL vienību Jaroslavļas "Lokomotiv".

Latvijas hokeja valstsvienības rindās Skrastiņš piedalījies astoņos pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīros, 1993. gada Pasaules čempionātā junioriem, kā arī 2002., 2006. un 2010. gada Olimpiskajās spēlēs. 2000. gada Pasaules čempionātā mačā pret Baltkrieviju hokejists guvis trīs vārtus tādējādi kļūstot par pirmo aizsargu, kas Pasaules meistarsacīkstēs vienā spēlē spējis sasniegt tā dēvēto "hat-trick".

Hokejistam ir ģimene - sieva Zane un divas pirmsskolas vecuma meitas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu