Latvijas hokejisti arī iepriekš gājuši bojā aviokatastrofā Krievijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi Latvijas hokejisti lidmašīnas katastrofā Krievijā ir gājuši bojā arī iepriekš.

Kā ziņots, trešdien neilgi pēc pacelšanās avarējusi lidmašīna, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlē arī Latvijas izlases spēlētājs Kārlis Skrastiņš. Traģēdijā gājuši bojā gandrīz visi lidmašīnā esošie cilvēki, bet to vārdi oficiāli vēl nav apstiprināti.

Līdzīga traģēdija notika arī 1950.gada 7.janvārī Krievijas Sverdlovskas apgabalā, kad bojā gāja visa Krievijas GKS hokeja komanda, kuras sastāvā tobrīd atradās divi Latvijas hokejisti - slavenais vārtsargs Harijs Mellups un Roberts Šūlmanis.

Avārijā gāja bojā 11 hokejisti, ieskaitot vairākus citus PSRS izlases spēlētājus. Lidmašīnā toreiz neatradās trīs no komandas spēlētājiem.

GKS komandu bija izveidojis PSRS vadītāja Josifa Staļina dēls Vasīlijs. Pēc avārijas nekavējoties komanda tika atjaunota, izveidojot to ap Vsevolodu Bobrovu.

Abi Latvijas spēlētāji pirms tam spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā, bet uz GKS pārgāja starpsezonā.

Mellups, kurš labi spēlēja arī futbolu, stāvēja vārtos pirmajā PSRS hokeja izlases spēlē, kurā tā ar 6:3 uzvarēja Čehoslovākijas izlasi.

Kā ziņots, "Lokomotiv" komandai bija jādodas uz Minsku, kur tai ceturtdien plānota jaunās sezonas pirmā spēle ar vietējo "Dinamo" komandu.

Kā pavēstīja "Lokomotiv" preses pārstāvis Vladimirs Malkovs, izdzīvojis Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs un lidmašīnas borta inženieris Aleksandrs Sizovs.

Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda ir divkārtēja Gagarina kausa fināliste. Tai starpsezonā pievienojās arī Skrastiņš, kurš pirms tam kopš 1998.gada spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu