Simtiem fanu pie "Arēnas Rīga" piemin Kārli Skrastiņu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vismaz 400 cilvēku šovakar pulcējušies pie "Arēnas Rīga", lai pieminētu šodien aviokatastrofā Krievijā bojāgājušo Latvijas hokejistu Kārli Skrastiņu - par šo piemiņas sanākšanu aicinājumi tika izplatīti sociālajos tīklos. Cilvēki pie arēnas ap Skrastiņa un viņa pārstāvētās hokeja komandas "Lokomotiv" fotogrāfiju noliek svecītes un ziedus, nodziedāja Latvijas himnu, daži neslēpj asaras. Fani lielākoties ģērbušies Latvijas izlases kreklos. Arēnas karogs nolaists pusmastā, tā novēroja TVNET.

Lai gan laika apstākļi Rīgā šovakar ir nemīlīgi un līņā lietus, līdzjutēju skaits turpina pieaugt. Tuvējos veikalos cilvēki meklē svecītes, ko aiznest un iedegt pie arēnas.

Sanākuši pārsvarā gados jaunāki cilvēki, taču ir arī ģimenes ar maziem bērniem. Cilvēki stāv un pārrunā Kārļa Skrastiņa veikumu hokejā un Latvijas labā.

Kādam atnākušajam bijusi līdzi hokeja nūja ar tajā iekārtu mazu Latvijas karogu un iesietu sēru lenti.

Ap astoņiem vakarā vairāk nekā 400 cilvēku devās gājienā uz Latvijas Hokeja federācijas biroju Raunas ielā. Ir traucēta satiksme sakarā ar hokeja līdzjutēju piemiņas gājienu, policija aicina autovadītājus izturēties ar sapratni un braukt uzmanīgi.

Pāris cilvēku pulcējās arī pie Krievijas vēstniecības. Tērpušies hokeja komandas formās, viņi pie vēstniecības žoga nolika sveces un ziedus.

Svecīti pie arēnas bija atnācis arī novietot Rīgas "Dinamo" spēlētājs Mārtiņš Karsums ar savu ģimeni, kā arī Krišjānis Rēdlihs.

Pie "Arēnas Rīga" notiekošo uzrauga policijas darbinieki.

TVNET uzrunātā Ingas ģimene atklāja, ka viņi nevarēja neatnākt, jo Kārlis Skrastiņš viņiem saistās ar visas Latvijas hokeju un Latvijas godu. Ingas ģimene Skrastiņa gaitām sekojusi jau gadiem.

Jau vēstīts, ka Krievijā trešdien nogāzusies pasažieru lidmašīna, kurā atradās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", un gājuši bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp komandas spēlētājs Kārlis Skrastiņš no Latvijas.

Viens no izdzīvojušajiem ir "Lokomotiv" uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, bet otrs – lidmašīnas apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs, kas abi smagā stāvoklī atrodas reanimācijā, informēja Jaroslavļas ātrās palīdzības klīniskajā slimnīcā. Pēc slimnīcā sniegtajām ziņām, Gaļimovam ir 80% ķermeņa apdegumi un lūzumi, bet Sizovam – 15% ķermeņa apdegumi.

Latvijas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka Skrastiņš ir gājis bojā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu