Sirsnīgas atmiņas par Kārli Skrastiņu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem cilvēku šovakar Rīgā pulcējušies pie "Arēnas Rīga", lai pieminētu šodien aviokatastrofā Krievijā bojāgājušo Latvijas hokejistu Kārli Skrastiņu. Arī Ziemeļamerikā trešdien sēro par Krievijas pilsētā Jaroslavļā traģiskajā aviokatastrofā bojā gājušajiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētājiem, ieskaitot vienu no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārli Skrastiņu.

Kā ziņots, lidmašīnā, kas devās uz KHL jaunās sezonas pirmo spēli ar Minskas "Dinamo" komandu atradās Krievijas, Latvijas, Čehijas, Slovākijas, Zviedrijas un Baltkrievijas hokeja zvaigznes.

Arī Ziemeļamerikā sēro par bojāgājušajiem hokejistiem

Skrastiņš uz "Lokomotiv" komandu pārgāja tikai šajā starpsezonā, bet pirms tam viņš divas sezonas spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Dalasas "Stars".

"Dalasas "Stars" ģimene ir šokēta un apbēdināta par Kārļa Skrastiņa un tik daudz citu jaunu dzīvību aiziešanu lidmašīnas katastrofā Krievijā," paziņojumā izteicās "Stars" komandas ģenerālmenedžeris Džo Nīvendaiks. "Mūsu domas un lūgšanas ir ar Kārļa sievu Zani, kā arī viņu divām meitām Karolīnu un Laurēnu, kā arī par ģimenēm un draugiem, kas lidmašīnā zaudēja savus mīļos."

"Kārlis bija brīnišķīgs tēvs un vīrs, kā arī labs draugs. Viņš mums visiem trūks,"

teica Nīvendaiks.

Sirsnīgi par Skrastiņu raksta arī viņa pirmās NHL komandas Nešvilas "Predators" žurnālists Pīts Vēbers. Nešvilas klubs latvieti draftēja savā pirmajā pastāvēšanas gadā pirms 1998./99.gada sezonas.

"Kad Skrastiņš pirmoreiz uzvilka "Predators" formu, viņa uzvārda galā bija "h" burts, jo tā tas tiek izrunāts," Nešvilas kluba mājaslapā publicētajā rakstā atceras žurnālists Vēbers. Vēlāk jau "h" burts vairs uz hokejista krekla nebija.

"Kārlis bija kautrīgs intervijās, jo viņam sākotnēji bija problēmas ar angļu valodu. Tomēr viņš vienmēr bija ar mieru sadarboties."

Tāpat žurnālists atcerējās, ka Skrastiņam sākotnēji bija problēmas ar burtu "th" izrunāšanu, kurus viņš nomainīja ar "s". Šī iemesla dēļ viņš saņēmis iesauku "Sanks" (no angļu valodas vārda "paldies"), jo vienmēr pateicās treneriem, personālam un komandas biedriem.

"Personīgi es nekad neaizmirsīšu pirmo ceļojumu uz Ņujorku 2000.gada janvāra beigās," raksta žurnālists. " Komandas autobuss apstājās pie viesnīcas Taimskvērā un Kārlis bija tik sajūsmināts par visu apkārt esošo, ka man likās viņš nolauzīs kaklu."

Ziņa par hokejistu nāvi ir viena no galvenajām Ziemeļamerikā šodien, jo daudzi no bojāgājušajiem spēlētājiem bija spēlējuši arī NHL, turklāt Skrastiņš nebija vienīgais, kurš to darīja vēl pagājušajā sezonā.

Gājuši bojā spēcīgi spēlētāji

"Lokomotiv" komandas lielākās zvaigznes bija čehi Karels Rahuneks, Jans Mareks un Jozefs Vašičeks, slovāks Pavols Demitra, kā arī zviedru vārtsargs Stefans Līvs, kurš augusta beigās tika atzīts par tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" kausa turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Tāpat miris arī baltkrievu uzbrucējs Ruslans Salejs.

Vēl "Lokomotiv" komandu pārstāvēja vairāki pazīstami krievu hokejisti - Pāvels Trahanovs, Mihails Balandins, Andrejs Kirjuhins, Aleksandrs Kaļaņins, Ivans Tkačenko un Genādijs Čurilovs.

"Es pazinu pusi komandas. Iesākumā tam neticēju, bet pēc tam man palika slikti," Ziemeļamerikas medijiem teica Ņujorkas "Rangers" hokejists Artjoms Aņisimovs, kurš ir Jaroslavļas audzēknis.

"Biju Krievijā tikai pirms trīs nedēļām un visa komanda bija jautrības pilna," izteicās Demitras aģents Mets Kītors. "Viņi izskatījās pēc lieliskas puišu grupas. Pavols bija labākais. Viņš bija tuvās attiecībās ar daudziem puišiem. Reizēm sliktas lietas notiek ar labiem cilvēkiem un šis tam ir lielisks piemērs."

Līdzjūtības izteikuši arī daudzi citi NHL klubi.

Tāpat apkopota neoficiāla informācija, ka līdz pagājušajai nedēļai no "Predators" jebkad spēlējušajiem hokejistiem bija miris tikai viens - Latvijas uzbrucējs Sergejs Žoltoks, kura sirds 2004.gadā apstājās spēles laikā Minskā. Tomēr tagad viņiem pievienojušies arī Veids Belaks, kurš pagājušajā nedēļā izdarīja pašnāvību, Skrastiņš un Vasičeks.

Gājusi bojā gandrīz visa "Lokomotiv" komanda

Jau ziņots, ka Latvijas vēstniecība Maskavā ir saņēmusi sarakstu ar kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" lidmašīnas avārijā bojāgājušajiem, kuru vidū ir arī Latvijas hokejists Kārlis Skrastiņš, informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Lidmašīnā atradušies 45 pasažieri, 43 no tiem gājuši bojā, bet divi atrodas slimnīcā. "Izdzīvojušo vidū nav Skrastiņa vārda," atzina Sīlis.

Kā pavēstīja "Lokomotiv" preses pārstāvis Vladimirs Mankovs, izdzīvojis Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs un lidmašīnas borta inženieris Aleksandrs Sizovs.

Kā vēsta "Life News", lidmašīna pēc pacelšanās paspējusi uzlidot līdz aptuveni 500 metru augstumam un pēc tam nogāzās divu kilometru attālumā no skrejceļa.

Pēc aculiecinieku stāstītā, lidmašīna nogāžoties izjukusi pa gabaliem un uzliesmojusi. Daļa purngala atlūzu iegāzušās Volgas upē.

"Lokomotiv" komandai bija jādodas uz Minsku, kur tai ceturtdien bija plānota jaunās sezonas pirmā spēle ar vietējo "Dinamo" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu