Zembergs: Skrastiņam bijusi neaizmirstama karjera

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izcilā Latvijas hokeja spēlētāja Kārļa Skrastiņa un viņa komandas biedru bojāeja aviokatastrofā Krievijā ir šoks absolūti visiem - ne tikai sporta pasaulei, bet arī pārējiem. Skrastiņam bijusi neaizmirstama karjera Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Latvijas izlasē. Pat ja viņš pēc pāris sezonām beigtu karjeru, tad noteikti būtu palicis hokejā. Sports noteikti bija visa viņa dzīve, tā šovakar intervijā LNT raidījumam "Degpunktā" atzīst pieredzējušais sporta žurnālists Māris Zembergs.

"Šī traģēdija, kas ilgu laiku sportā nav bijusi un kura tiks apspriesta, ietekmēs arī Kontinentālo hokeja līgu (KHL), kurā spēlē arī Rīgas "Dinamo". Šis ir jau kurais negadījums Krievijas aviosatiksmē, un šoreiz tas skāris profesionālo komandu - ļoti augstas klases spēlētājus, kuru vidū spēlētāji no Čehijas, Zviedrijas, treneris no Kanādas un arī mūsu visu laiku labākais Latvijas aizsargs - Kārlis Skrastiņš," tā intervijā "Degpunktam" atzina sporta žurnālists Māris Zembergs.

Jau kopš 1993.gada Zembergam bijusi iespēja kontaktēties un intervēt Skrastiņu.

"Tagad jāatzīst, ka otru tādu spēlētāju laukumā un sadarbībā ar medijiem Latvijas hokejā ir grūti piemeklēt. Viņš bija paraugs daudziem,"

uzskata Zembergs. Vienā no pēdējām sarunām ar Skrastiņu, spēlētājs esot atzinis, ka viņam savulaik bijis rekords NHL aizvadīto spēļu skaita ziņā kā aizsargam, taču ar komandu tādu lielu kausu karjeras laikā vēl nebija nācies izcīnīt.

Zembergs atminas: "Kārlis teica, ka Jaroslavļas "Lokomotiv" komandā ir sapulcināti pieredzējuši spēlētāji un šosezon viņam bija viena liela iespēja izcīnīt trofeju. Tas bija viens no iemesliem, ko viņš uzsvēra, kāpēc viņš pārbrauca no Amerikas spēlēt uz KHL un kāpēc viņš izvēlējās Jaroslavļas komandu. Tāpat sarunās ar izcilo hokejistu ticis runāts par turpmāko karjeru.

"Ar Kārli runājot, viņš kaut kad arī saprata, ka vēl divas trīs sezonas un viņam karjera būtu jābeidz. Viņš noteikti būtu palicis hokejā. Viņš teica, ka paliktu hokejā - trenera amatā vai aģenta statusā. Šovasar viņš ar aizsargu Oskaru Bārtuli bija sarīkojis treniņnometni bērniem, kas notika par viņa līdzekļiem.

Kārlis piedalījās treniņos un nodeva savas zināšanas jaunajiem spēlētājiem. Kārlis noteikti būtu hokejā un, visticamāk, tepat Latvijā,"

sacīja sporta žurnālists.

Kā pirmo spilgtāko Skrastiņa karjeras mirkli Zembergs intervijā pieminēja Latvijas izlases spēli Sanktpēterburgā 2000. gadā, kad Latvija izcīnīja vienu no saviļņojošākajām uzvarām pret Krieviju, kuras rezultāts bija 3:2. Tomēr Zembergs atceras, ka Skrastiņu interesējis ne vien hokejs, bet arī citi sporta veidi - teniss, futbols un Latvijas basketbola izlases gaitas.

Skrastiņš, protams, bija mērķtiecīgs, intervijā "Degpunktam" piekrītoši saka Zembergs, jo citādi viņš nebūtu sasniedzis to, ko ir sasniedzis. Turklāt bojā gājušais sportists esot bijis viens no izpalīdzīgākajiem spēlētājiem, - tā atzinuši viņa draugi, kā arī noteikti - komandas dvēsele, turklāt viņš bija "sportā pilnībā iekšā". Latvija ir zaudējusi izcilu sportistu un par viņa bojāeju ir smagi runāt, raidījumam sacīja Zembergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu