Skrastiņa nāve Latvijas sportam ir milzīga traģēdija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgs Artis Ābols daudzas spēles aizvadījis kopā ar vieno no izcilākajiem mūsu hokejistiem Kārli Skrastiņu. Viņš uzskata, ka Jaroslavļā notikusī katastrofa, kurā dzīvību zaudēja arī Skrastiņš, Latvijas sportam un hokejam ir milzīgs zaudējums. Ābolam piekrīt arī ilggadējais izlases ārsts Jānis Kvēps.

"Runāt ir grūti. Vēl vakar domāju, ka šodien pamodīšos un jutīšos kaut nedaudz vieglāk, tomēr tā nenotika.

Šobrīd ir iestājies neaprakstāms šoks," ar grūtībām portālam TVNET stāsta Ābols.

"Skrastiņš bija ļoti atsaucīgs cilvēks. Viņš nekad neatteica. Par komandas līdera dotībām šeit vispār nav ko teikt – īsts līderis. Hokeja fani zina kāda bija viņa loma Latvijas hokejā un sportā. Tas ir viens no labākajiem Latvijas hokejistiem šī sporta veida vēsturē. Skrastiņš bija novērtēts gan aiz okeāna, gan arī šeit. Ļoti grūti atzīt, ka viņa vairs nav."

Kvēps nespēj valdīt asaras

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases ārsts Jānis Kvēps arī ir strādājis kopā ar "dzelzs vīru" un atceras Skrastiņu vēl ļoti jaunu.

Kvēps raudādams stāsta: "Pat ja Skrastiņš nebūtu gājis bojā, es vienalga par viņu neko sliktu nekad nevarētu pateikt. Viņš bija lielisks un sirsnīgs puika. Atceros vēl viņu pavisam jaunu. Varu teikt vienu – viņš man nekad neatteica.

Ja man vajadzētu viņu raksturot, es pateiktu – sirsnīgs izlases kapteinis."

Kvēps stāsta, ka ziņa par Skrastiņa nāvi bija ļoti negaidīta. "Es braucu Rīgā un man sāka zvanīt un teikt par šo traģēdiju. Es sākumā neticēju, jo domāju, ka tas nevar būt. Tas vienkārši nav iespējams! Tomēr ar katru minūti parādījās arvien jaunas ziņas un tas radīja ļoti lielu rūgtumu."

Lipmans atzīmē Skrastiņa ieguldījumu hokejā

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans stāsta, ka Skrastiņš bija lielisks cilvēks. "Viņš bija līderis gan uz ledus, gan ārpus tā. Īsts komandas motors un dvēsele. Būdams Latvijas izlases kapteinis, viņš vienmēr prata grūtos brīžos savākt komandu, tā viņā ieklausījās.

Viņu raksturoja tādas īpašības kā izpalīdzīgs, draudzīgs. To novērtēja arī citi, tāpēc viņu cienīja," stāsta Lipmans.

LHF prezidents uzskata, ka hokejistam bija neatsverama loma Latvijas sportā. "Viņš bija un ir paraugs citiem, cik daudz ir jāstrādā, lai sasniegtu to, ko sasniedza viņš. Hokejista nozīmīgumu apliecina tas, ka pēdējos gados viņš Latvijas izlasē bijis komandas kapteinis. Skrastiņš ļoti daudz ir palīdzējis Latvijas izlasei, kopā piedaloties 12 pasaules čempionātos."

Lipmans hokejista tuviniekiem novēlēja izturību. "LHF vārdā un tīri personīgi izsaku visdziļāko līdzjūtību hokejista tuviniekiem un kolēģiem."

Jau ziņojām, ka trešdien neilgi pēc pacelšanās avarējusi lidmašīna, kurā atradās visas KHL komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" sastāvs. Tajā spēlēja arī Skrastiņš.

Traģēdijā gājuši bojā gandrīz visi lidmašīnā esošie cilvēki.

"Lokomotiv" ir divkārtēja Gagarina kausa fināliste. Krievijas klubam starpsezonā pievienojās arī Skrastiņš, kurš pirms tam no 1998. gada spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu