Skrastiņš pēdējā intervijā uzsvēris, ka viņa mājas ir Latvijā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Traģiskajā aviokatastrofā bojāgājušais latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš savā pēdējā intervijā Krievijas medijiem, runājot ar portālu «hotice.ru», uzsvēris, ka viņa mājas ir Latvijā.

Kā ziņots, trešdien neilgi pēc pacelšanās avarēja «Jak-42» markas lidmašīna, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda, kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā, tostarp arī Skrastiņš.

«Manas mājas ir Latvijā, Rīgā,» intervijā, kuru bija plānots publicēt krietni vēlāk, sacīja Skrastiņš. «Tiklīdz ASV man beidzas sezona, es vienmēr skaitu dienas, kad atgriezīšos Latvijā. Taču, kur es dzīvošu pēc karjeras beigām, vēl nezinu.»

«Rīgā man dzīvo trīs māsas un brālis. Mēs viens par otru neaizmirstam. Man ir jāsaka paldies mammai un tēvam.

Pēc skolas katrs no bērniem devās uz savām nodarbībām - brālis kļuva par vieglatlētu, vecākā māsa nodarbojās ar peldēšanu, vidējā māsa bija Latvijas čempione šķēpmešanā, bet jaunākā nodarbojās ar volejbolu. Vecāki iemācīja svarīgāko - visu dzīvē var iegūt ar smagu darbu,» atmiņās dalījās hokejists.

«Kad beigšu hokejista karjeru, tad arī izlemšu, ko tālāk darīšu,» skaidroja Skrastiņš.

«Šim sporta veidam esmu atdevis visu savu dzīvi, kaut ko jau es no tā saprotu un varu iemācīt jaunajiem.»

«Kad līdz Nacionālās hokeja līgas (NHL) »Dzelzs vīra« rekorda 486 spēlēm man atlika kādi 40 vai 50 mači, skatītāji uzsāka atpakaļ skaitīšanu, žurnālisti pēc katras spēles ieradās ģērbtuvēs un uzdeva vienu jautājumu: »Kārli, kā tu jūties?« Tas piedeva spriedzi. Nedrīkst atcerēties par traumām. Tiklīdz sāksi domāt, kā nedabūt traumu, kaut kas noteikti notiks,» atcerējās Skrastiņš.

Skrastiņš arī atklāja, ka izcīnīt Stenlija kausu būtu patīkamāk nekā iegūt «Dzelzs vīra» statusu, taču piebilda, ka viņa uzdevums bija spēlēt aizsardzībā, nevis krāt punktus.

«Runājot par došanos tieši uz »Lokomotiv« komandu, tā bija mana primārā izvēle gadījumā, ja jāspēlē Krievijā. Taču spēlēšana Latvijā, protams, ir cits stāsts.

Katrs sportists vēlas spēlēt savā dzimtenē. Paskatīsimies, kādas būs iespējas nākotnē,»

teica viens no visu laiku labākajiem Latvijas aizsargiem Skrastiņš.

Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda ir divkārtēja Gagarina kausa fināliste. Tai starpsezonā pievienojās arī Skrastiņš, kurš pirms tam kopš 1998.gada spēlēja NHL.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu