No Skrastiņa atvadījušies aptuveni 20 tūkstoši cilvēku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem cilvēku piektdien ieradās "Arēnā Rīga", lai atvadītos no izcilā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa. Spītējot lietum, cilvēku plūsma un garās rindas nemazinājās līdz pat pēcpusdienai. Pēc Valsts policijas aplēsēm, arēnā no hokejista varētu būt atvadījušies aptuveni 20 tūkstoši cilvēku, pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Papildināts ar informāciju no policijas


Policija pasākuma laikā nekādus pārkāpumus nav fiksējusi, tostarp ceļu satiksmes jomā. Likumsargi pateicas pasākuma organizatoriem un apmeklētājiem par to, ka pasākums noritējis bez starpgadījumiem.

Dažādu tautību hokeja līdzjutēji, politiķi, mūziķi, arī visa Rīgas ''Dinamo'' komanda un vienkāršie cilvēki – visplašākā sabiedrība bija ieradusies, lai godinātu traģiskā aviokatastrofā pie Jaroslavļas bojā gājušo hokejistu. Daļa bija Skrastiņa izlases kreklos, dažiem bija Dalasas ''Stars'' vai Kolorādo ''Avalanche'' atribūtika. Cilvēki nāca ar visu, kas viņiem atgādināja par izcilo hokejistu un lielisko cilvēku, kāds bija mūsu ''dzelzs vīrs'' Skrastiņš.

Pēdējā gaitā aizvadīts mūsu "dzelzs vīrs" Kārlis Skrastiņš

Foto: LETA

''Arēnā Rīga'' bija novietota arī ''Lokomotiv'' bilde, atgādinot par traģisko likteni, kas skāra pilnīgi visus šīs komandas biedrus. Arī pie tās cilvēki nemitīgi lika ziedus un aizdedza sveces. Blakus bija izlikti to komandu krekli, kurās Skrastiņš spēlēja. Pēdējais šajā rindā simboliski stāvēja ''Lokomotiv'' krekls, kurā mūsu hokejists pa īstam spēles garšu neizjuta.

Pirms pašas izejas bija novietota melnbalta bilde ar uzrakstu ''NHL Record'', kas nozīmēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu. Tas atgādināja par Skrastiņa fantastisko sasniegumu NHL, kad ''dzelzs vīrs'' spēcīgākajā hokeja līgā pēc kārtas aizvadīja 487 spēles.

Nespēj aptvert notikušo

Sastaptajiem cilvēkiem ir grūti runāt, tomēr visi kā viens ir sarūgtināti par hokejista traģisko un pēkšņo nāvi.

Foto: LETA

''Manā sirdī Skrastiņš bija un būs vislabākais. Notikusī traģēdija ir tikai vairojusi mīlestību pret šo cilvēku.

Lai arī viņš vairāk nav starp mums, tomēr sirdī Skrastiņš vienmēr būs blakus,'' atklāja Zane.

Traģiska aviokatastrofa

Jau ziņojām, ka 7. septembrī notika šokējoša traģēdija, kurā gāja bojā visa Jaroslavļas „Lokomotiv” komanda. Lidmašīna „Jak 42”, kurā atradās visa komanda, ieskaitot Skrastiņu, trenerus un apkalpojošo personālu, uzreiz pēc pacelšanās nogāzās netālu no lidlauka skrejceļa. No 45 cilvēkiem, kuri atradās lidmašīnā, izdzīvoja tikai viens apkalpes loceklis.

Traģēdija neatstāja vienaldzīgu nevienu, jo komandā bija daudzu valstu hokejisti. Sēroja ne tikai Latvijā, bet arī Krievijā, Kanādā, Slovākijā, Čehijā, Vācijā, kā arī citās valstīs. Hokejisti bija populāri visā pasaulē, daudzi no tiem bija pasaules un olimpiskie čempioni, tāpēc aptvert traģēdiju bija grūti.

Līdz šim izskanējuši vairāki lidmašīnas katastrofas cēloņi, tomēr oficiāla informācija vēl nav publiskota. Skrastiņš tiks apglabāts Meža kapos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu