NHL klubi nevēlas braukt uz Krieviju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs izdevumam "Sport-Express" atklāja iemeslu, kāpēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi šogad atteikušies Krievijā aizvadīt pārbaudes spēles.

Zināms, ka pagājušajā ziemā Krievijas puse izteica piedāvājumu Vašingtonas "Capitals" un Ņujorkas "Rangers" komandām aizvadīt spēles KHL mājvietā. Medvedevs stāsta, ka klubi esot izvirzījuši neizpildāmas prasības, lai KHL nāktos atteikties no šādas ieceres.

"Finansiālā puse bija līdzvērtīga pagājušajam gadam, kad pie mums ciemojās Karolīnas "Hurricanes" un Fīniksas "Coyotes". Varu apgalvot, ka mūsu piedāvājums bija labāks par to, ko piedāvā mūsu Eiropas kolēģi," stāsta Medvedevs. Zināms, ka vairāku NHL komandu spēles šogad notiks Zviedrijā, Somijā, kā arī Vācijā.

Medvedevs: "NHL uzskata, ka šāda veida mači vairāk nāk par labu KHL. Esmu pārliecināts, ka šādi uzskati ir maldinoši, egoistiski un netālredzīgi. Mēs uzskatām – hokeja daudzveidība un dažādošana nāk par labu cilvēkiem. Šis apstāklis sporta veidu padara interesantāku un tam piesaista vairāk cilvēku."

Atbalsta KHL un NHL savstarpējo zvaigžņu spēli

Mevedevs atzina, ka ideja rīkot zvaigžņu spēli starp KHL un NHL ir atbalstāma un interesanta. "Šī doma man patīk. Zinu, ka to aktīvi izvirza fani. Tomēr tādas idejas realizācijai nepieciešama ieinteresētība no NHL."

Pagājušā gada oktobrī arī Latvijā viesojās NHL vienība Fīniksas "Coyotes", kas "Arēnā Rīga" notikušajā pārbaudes spēlē ar 3:1 uzvarēja Rīgas "Dinamo" vienību.

Šogad Anaheimas "Ducks" un Bufalo "Sabres" savstarpējo maču aizvadīs 7. oktobrī Helsinkos. Savukārt Ņujorkas "Rangers" un Losandželosas "Kings" spēlēs Stokholmā. Nākamajā dienā Berlīnē "Sabres" tiksies ar "Kings" vienību, bet "Rangers" Stokholmā cīnīsies ar "Ducks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu