Pujacs gūst kuriozus vārtus; "Sibirj" zaudē "Salavat Julajev"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kuriozus vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien guva Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs, bet viņa pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izbraukumā piekāpās līgas čempionvienībai Ufas "Salavat Julajev".

(Papildināta no 8.rindkopas.)

Spēles 35.minūtē Pujacs izmeta ripu no savas zonas, to notvēra "Salavat Julajev" vārtsargs Ēriks Ersbergs, kurš pagājušajā sezonā tika iekļauts KHL simboliskajā izlasē, tomēr viņam ripa izslīdēja no ķērājcimda un ielidoja vārtos. Šajā brīdī Pujacs izvirzīja viesus vadībā ar 2:1.

Izlīdzinājumu "Salavat Julajev" panāca tikai 56 sekundes pirms pamatlaika beigām, precīzi metot Viktoram Kozolovam. Papildlaikā rezultāts nemainījās, un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, kuros vienīgo precīzo raidījumu izpildīja Sergejs Zinovjevs.

Pirms tam pirmajā trešdaļā "Sibirj" komandu vadībā bija izvirzījis Jori Lehterja, bet otrās trešdaļas sākumā izlīdzinājumu panāca Jakubs Klepišs.

Pujacs, kurš ir "Sibirj" komandas kapteinis, laukumā pavadīja 22 minūtes un 57 sekundes, izpelnoties lielāko spēles laiku komandā. Vārtu guvums bija Pujaca vienīgais metiens pa vārtiem.

Kā ziņots, šajā mačā "Salavat Julajev" komandai nepalīdzēja viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Aleksandrs Radulovs, kurš nesaskaņu dēļ ar galveno treneri Sergeju Mihaļovu pēc piektdienas rīta treniņa pameta vienību. Radulovs maču skatījās no Ufas arēnas VIP ložas.

Pujacs "Sibirj" komandā spēlē kopš 2009./2010.gada sezonas, bet sezonu iepriekš aizsargs pārstāvēja Toljati "Lada" un Rīgas "Dinamo".

Tikmēr minimālu uzvaru izcīnīja Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

Masaļskis, kurš savas vienības vārtus bija sargājis iepriekšējās divās spēlēs, šoreiz palika rezervē, bet Mihails Birjukovs "Jurga" vienības vārtos atvairīja visus 32 pretinieku metienus.

Vienīgos vārtus šajā mačā 52.minūtē guva Tomašs Starosta.

Birjukovs un Masaļskis sargā Hantimansijskas komandas vārtus jau otro sezonu pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā Birjukovs 39 KHL regulārā čempionāta spēlēs vidēji ielaida 2,26 ripas, savukārt Masaļskis 23 mačos vidēji ielaida 3,25 ripas.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Salavat Julajev" ar 16 punktiem astoņās spēlēs pakāpās uz trešo vietu, bet tai ir otrs lielākais punktu skaits visā līgā. Augstāk konferences kopvērtējumā tā neatrodas, jo sezonas noslēgumā pirmās divas vietas ieņems divīziju spēcīgākās vienības, bet Ufas klubs un līdervienība Omskas "Avangard" spēlē vienā divīzijā.

Savukārt "Jurga" un "Sibirj" ar deviņiem punktiem attiecīgi astoņās un septiņās cīņās atrodas attiecīgi devītajā un 11.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu