Daugaviņš: Mazākums ir mans jājamzirdziņš

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas «Senators» latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa galvenais darbs laukumā ir spēle mazākumā, TVNET pirms ceturtdienas mača ar Sanhosē «Sharks» hokejistiem atzina pats uzbrucējs.

«Kopš esmu sācis spēlēt ceturtajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem īpaši nevedās, tādēļ koncentrējos savam galvenajam darbam - spēlei mazākumā,» skaidroja Daugaviņš.

Mazākums ir Daugaviņa jājamzirdziņš

«Laikam jau jāpiekrīt, ka mazākums ir mans jājamzirdziņš,» atzina Daugaviņš, kurš ir viens no galvenajiem «Senators» komandas mazākuma speciālistiem. «Pagājušajā sezonā man diezgan daudz sanāca spēlēt nevienādos sastāvos, tāpēc esmu jau apradis ar šo situāciju. Arī treneris man uzticas un dod iespēju izpausties šajā pozīcijā.»

Šīs sezonas 40 NHL spēlēs Latvijas uzbrucējs guvis 3 vārtus, izdarījis 5 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir negatīvs -3.

Panākuma atslēga ir neatlaidība

«Mūsu komandas panākuma atslēgai ir saliedētība un milzīgā neatlaidība. Esam izcīnījuši ļoti daudz uzvaru, atrodoties iedzinēju lomā,» stāstīja Daugaviņš.

«Nemāku pateikt, kādēļ tieši pret Toronto «Maple Leafs» esmu iekrājis tik daudz no saviem punktiem. Laikam jau priekš manis šī ir īpaša komanda. Ja godīgi, tad spēlēt pret visām vienībām ir ļoti grūti,» sacīja Daugaviņš.

Jāatzīmē, ka, šajā sezonā spēlējot pret «Maple Leafs» komandu, Daugavinš izcēlies ar vārtiem un divām piespēlēm.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā šobrīd «Senators» ar 60 punktiem 49 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā.

Senators galvenais treneris: «Daugaviņš ir no Latvijas, tāpēc viss būs kārtībā.»

«Fiziski jūtos ļoti labi un traumas man pagaidām arī nav, tā kā viss ir kārtībā,» teica Daugaviņš, kurš ceturtdienas spēlē guva kājas savainojumu.

TVNET jau ziņoja, ka cīņā pret «Sharks» pirmās trešdaļas sākumā 23 gadus vecais Daugaviņš, spēlējot mazākumā, bloķēja pretinieku metienu un guva kājas savainojumu. Pēc šā negadījuma latviešu uzbrucējs laukumā vairs neatgriezās.

«Viņam pašlaik sāp, tomēr viņš ir no Latvijas, tāpēc viss būs kārtībā,» pēc spēles ar interesantu apzīmējumu izcēlās Otavas kluba galvenais treneris Pols Maklīns.

Daugaviņš šosezon 40 spēlēs ir nobloķējis 26 pretinieku metienus un izdarījis 35 spēka paņēmienus.

Nākamo spēli «Senators» aizvadīs sestdien, kad izbraukumā tiksies ar Anaheimas «Ducks» hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu