Holts: Esmu gatavs apsvērt iespēju pārstāvēt Latviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» vārtsargs Kriss Holts, kuram ir Amerikas un Kanādas pilsonība, būtu gatavs apsvērt iespējamību pieņemt Latvijas pilsonību, TVNET pēc šīs sezonas KHL Zvaigžņu spēles atzina pats sportists.

Holts mīl latviešus

«Jūtu, ka latvieši mani uztver kā savējo. Un es par to viņus mīlu. Šie ir bijuši divi lieliski gadi, un ceru, ka arī turpmāk šeit palikšu. Varētu teikt, ka Rīga ir manas otrās mājas. Dziļi sirdī ceru, ka spēšu vienoties ar «Dinamo» vadību,» skaidroja Holts.

Vienmēr mēģinājis sekot savai sirdij

«Vienmēr esmu bijis no tiem puišiem, kas seko savai sirdij,» sacīja Holts. «Nauda priekš manis nekad nav bijis noteicošais faktors. Tomēr dzīvē ir daudz lietu, par ko jāparūpējas. Hokeju es mūžīgi nevarēšu spēlēt, tādēļ nevaru noliegt, ka naudai nav galīgi nekādas nozīmes.»

Šīs sezonas 36 KHL spēlēs Holts vidēji savos vārtos ielaidis 2,20 ripas, atvairījis 92,3% pretinieku metienus un ticis pie pieciem «sausajiem» mačiem, kas ir dalīti labākais rādītājs līgā.

Gatavs padomāt par Latvijas pilsonību

«Viss ir iespējams,» sacīja Holts. «Pagaidām par Latvijas pilsonību ar mani neviens nav runājis, taču esmu gatavs apsvērt šo iespējamību. Vienmēr esmu sapņojis spēlēt olimpiskajās spēlēs, tādēļ darīšu visu, kas manos spēkos, lai tur nonāktu.»

Jāpiebilst, ka šobrīd 26 gadus vecajam Holtam ir ASV un Kanādas pilsonības. Holts pagājušā gada nogalē arī pārstāvēja ASV izlasi «Deutschland Cup» turnīrā.

Ļoti pagodināts spēlēt KHL Zvaigžņu spēlē

«Esmu ļoti pagodināts šeit atrasties un spēlēt vienā komandā ar šīs līgas labākajiem hokejistiem. Ceru, ka skatītājiem šis notikums rosināja vispatīkamākās emocijas,» teica vārtsargs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu