Podziņš iemīlējies Latvijā (122)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Ainārs Podziņš, kurš dzimis Latvijā, bet uzaudzis Krievijā, intervijā TVNET dalījās emocijās par lielo kritiku, kuru viņš saņēma pēc pievienošanās Krievijas U-20 izlases sastāvam. Tomēr šobrīd 19 gadus vecais hokejists «kažoku metis» uz otru pusi un ir gatavs aizstāvēt Latvijas valstsvienības krāsas.

Bija aizvainojums

«Ar Krievijas U-20 izlasi rudenī devos uz četru nāciju pārbaudes turnīru, kur sevi labi apliecināju, iemetu arī vārtus. Pēc tam mani izsauca uz pēdējo treniņnometni, kura norisinājās neilgi pirms pasaules čempionāta, nebiju tiesīgs atteikties uz turieni doties,» skaidroja Podziņš. «Pēdējā sapulcē, kad bija jānosauc galīgais sastāvs, treneris pateica, ka esmu vienīgais, kurš atskaitīts ne par sportiskiem apsvērumiem.

Sapulcē arī man paziņoja, ka esmu latvietis, tādēļ nevaru braukt uz U-20 PČ.

Protams, bija man neliels aizvainojums, jo zinu, ka varētu palīdzēt komandai.»

Latvijas hokeja fani nebija apmierināti

«No malas jutu ļoti daudz negatīvu emociju,» sacīja Podziņš. «Zinu, ka daudzi bija neapmierināti, jo devos pārstāvēt Krieviju. Ko es varu pateikt? Sportistam tas ir izaicinājums, un es nevarēju no tā atteikties. Tādas iespējas pagadās tikai reizi mūžā.

Arī Sandis Ozoliņš spēlēja PSRS izlasē.

Jāpiebilst, ka arī neviens no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ar mani nesazinājās. Tikai vienu dienu pirms došanās uz Krieviju pie manis pienāca LHF pārstāvis un apvaicājās, bet, tad jau bija par vēlu. No Latvijas es nekad neesmu novērsies un nenovērsīšos. Šeit ir visa mana dzīve.»

Vēlas pārstāvēt Latvijas izlasi

«Mēģinu skatīties uz priekšu un rokas nenokaru, jo drīzumā arī būs pieaugošo pasaules čempionāts un iespējams, ka man tur radīsies iespēja pārstāvēt Latviju. Es ļoti to gribētu,» atklāja Podziņš.

Iemīlējies Latvijā

«Grūti pateikt, vai sirdī esmu latvietis vai krievs. No Latvijas devos prom, jo vecāki aizbrauca strādāt uz Krieviju. Esmu cilvēks no divām valstīm.

Man ļoti patīk dzīvot Latvijā un Rīgā. Šeit esmu iemīlējis visu - latviešu kultūru, meitenes, fanus u.c.

Visa man dzīvē tagad ir šeit. Krievijā ir palikusi tikai mana ģimene un institūts, kurā es šobrīd studēju,» stāsta Podziņš.

Jaunākais brālis arī varētu spēlēt Rīgas «Dinamo»

«Mana ģimene dodas skatīties KHL izbraukuma spēles, kuras norisinās Maskavā. Man ir ļoti liela ģimene – divi brāļi un trīs māsas,» atklāja Podziņš. «Jaunākais brālis arī nodarbojas ar hokeju un pārstāv Maskavas «Dinamo» jauniešu komandu. Lai puika spēlē, un tad jau redzēsim, kas notiks. Iespējams, ka pēc trīs gadiem viņš varētu spēlēt arī Rīgas «Dinamo» vienībā, uztaisīsim mēs te kārtīgu dinastiju.»

Latviski vēl nav iemācījies runāt

«Šo divu gadu laikā daudz vairāk esmu sācis saprast latviski, bet ir grūtības runāt. Es, protams, ļoti cenšos, arī komandā puiši man palīdz un pamāca, kādu jaunu vārdu vai frāzi. Esmu pārliecināts, ka ar laiku iemācīšos,» teica Podziņš.

Nākamajā nedēļā TVNET piedāvās plašāku interviju ar Aināru Podziņu, kurā viņš stāstīs par saviem nākotnes plāniem un dalīsies pārdomās par Rīgas «Dinamo» komandu.

Komentāri (122)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu