Tambijevs: «Rīgas» hokejisti vēl nav psiholoģiski nobrieduši (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hcbarys.kz

Komandas «Rīga» spēlētāji vēl nav pienācīgi nobrieduši psiholoģiski, vienības galvenais treneris Leonīds Tambijevs izteicās pēc zaudējuma Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā.

Cīņas liktenis lielā mērā tika izšķirts ceturtajā mačā Rīgā, kad mājinieki trešajā trešdaļā nespēja noturēt pārsvaru 5:1 un piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar 5:6.

«Izšķirīgajā spēlē Piemaskavas komanda mūs pārspēja gan vārtu gūšanas momentu radīšanā, gan to realizēšanā,» pēc mača izteicās Tambijevs. «Laukuma saimnieki izskatījās svaigāki, ātrāki par mums un precīzāki uzbrukumu noslēgumā. Pret saviem puišiem man pretenziju nav, viņi cīnījās, tomēr neuzleca virs savām galvām.»

Tambijevs atzina, ka komanda pati joprojām nav atradusi izskaidrojumu par notikušo ceturtajā sērijas spēlē, kad zaudēja, izlaižot četru vārtu pārsvaru.

«Mača pēdējās septiņās minūtēs puiši neizskaidrojami satraucās, kaut pirms trešās trešdaļas centāmies viņus nomierināt un teikt, lai turpina spēlēt to pašu hokeju,» stāstīja Tambijevs. «Dažviet patraucēja arī vārtsarga nedrošība. Tāds ir jaunatnes hokejs.»

«Rīgas» komandas galvenais treneris atgādināja, ka 2011.gada pasaules čempionāta U-20 vecuma grupā finālmačā Krievija piekāpās Kanādai ar rezultātu 3:5, kaut pirms trešās trešdaļas atradās vadībā ar 3:0.

«Šādā jaunā vecumā viss var notikt, jo psiholoģiskā noturība puišiem vēl ir vāja. Atbildīgos brīžos viņi uztraucas un pārdzīvo,» teica Tambijevs. «Ceturtajā spēlē mums pirmajos divos periodos izdevās viss. Tā bija labākā spēles daļa šosezon.»

Zīmīgi, ka abas komandas Harlamova kausa pirmajā kārtā tikās arī pagājušajā sezonā, kad «Rīga» sērijā piekāpās negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 0-3.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu