Rīgas «Dinamo» pievienojies kanādiešu aizsargs Metjū Kārls (33)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» noslēgusi vienošanos ar kanādiešu aizsargu Metjū Kārlu, apstiprinājis klubs.

(Papildināts viss teksts.)

Ar 24 gadus veco spēlētāju noslēgts līgums uz vienu gadu.

Karlu 2006.gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 53.numuru izvēlējās Monreālas «Canadiens» komanda, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā viņš aizvadījis tikai trīs spēles.

Toreiz ar Karlu tika noslēgts divvirzienu līgums uz trim gadiem, taču teju visu šo laiku viņš pavadīja vienības fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) Hamiltonas «Bulldogs».

2010.gadā Karls noslēdza jaunu divvirzienu līgumu ar «Canadiens», taču atkal visu sezonu pavadīja AHL. Pagājušā gada vasarā viņš tika aizmainīts uz citu NHL klubu Anaheimas «Ducks», tomēr arī tur nespēja izkarot vietu pamatsastāvā.

Aizritējušo sezonu aizsargs aizvadīja AHL komandā Sirakjūsas «Crunch», kur 72 regulārā čempionāta spēlēs guva sešus vārtus un veica 31 rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja 39 soda minūtes, bet četros izslēgšanas turnīra mačos izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Zīmīgi, ka AHL Kaldera kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfinālā «Crunch» piekāpās Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Sentdžonsas «IceCaps» komandai.

Pavisam piecu sezonu laikā AHL Karls piedalījies 294 regulārā čempionāta spēlēs, gūstot 36 vārtus un iekrājot 98 rezultatīvas piespēles, kā arī 30 «play-off» mačos, gūstot trīs vārtus un veicot 14 piespēles.

Karls tiek raksturots kā uzbrūkošā tipa aizsargs ar labo nūjas satvērienu, kuram ir labs slidojums, ripas kontrole un metiens no zilās līnijas. Viens no šā aizsarga galvenajiem trumpjiem ir spēle skaitliskajā vairākumā.

Aizvadītajā sezonā Rīgas «Dinamo» jau ceturto reizi pēc kārtas iekļuva Gagarina kausā, tomēr nespēja pārvarēt pirmo kārtu, kurā saspringtā sērijā ar 3-4 piekāpās Ņižņijnovgorodas «Torpedo».

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu